Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καλή σταδιοδρομία | Γράφει ο π. Ιάκωβος Κανάκης

Καλή σταδιοδρομία | Γράφει ο π. Ιάκωβος Κανάκης

Άλλη μια χρονιά που ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στις Ανώτερες και Ανώτατες σχολές των Πανεπιστημίων μας. Οι μαθητές ενθουσιασμένοι ή απογοητευμένοι. Το ίδιο οι καθηγητές και οι γονείς. Ήδη κάποιοι ψάχνουν κάποιο σπίτι στον τόπο που στεγάζονται οι σχολές και άλλοι που «απέτυχαν» αναζητούν με τον εαυτό τους τί έφταιξε και τι μπορούν να κάνουν από εδώ και πέρα. Κάποιοι θα ξαναπροσπαθήσουν και άλλοι θα κατευθυνθούν σε άλλες λύσεις. Ήταν ένα μεγάλο σχολείο οι δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Αγωνία, ενθουσιασμός, απογοήτευση, ελπίδα, προσδοκία, αγώνας, προσπάθεια, ανησυχία, όλα αυτά να εναλλάσσονται.   Δύο χρονιές κουραστικές, για όσους με συνέπεια και θέληση προσπάθησαν. Και οι κόποι ανταμείφθηκαν. Έτσι, ένας κύκλος της ζωής έκλεισε και ένας καινούργιος ανοίγει. Οι περισσότεροι θα φύγουν για πρώτη φορά από το σπίτι τους, μακριά από γονείς, οικείους, φίλους και γνωστούς. Η πρόκληση μεγάλη, τα όνειρα πολλά για κάτι καινούργιο και διαφορετικό. Ο νέος άνθρωπος καλείται να διαχειριστεί μόνος του την ζωή του, να αναλάβει ευθύνες, να ωριμάσει. Ότι έλαβε από την οικογένεια και το σχολείο, από την κοινωνία, τον  περίγυρο τώρα θα γίνουν πράξεις, θα εφαρμοστούν. Θα αναμετρηθεί με τον εαυτό του. Είναι ένα σημαντικό βήμα στην ζωή του. Οι πνευματικοί πατέρες, οι κληρικοί, οι μοναχοί, θα είμαστε μαζί σας. Θα συνεχίσουμε να ζητούμε από τον Θεό την ενίσχυσή σας, τον φωτισμό σας, όπως το κάναμε και πριν τις εξετάσεις. Θα ζητούμε στις δεήσεις μας την πρόοδό σας στα επιστημονικά σας πεδία, αλλά κυρίως την ψυχική σας υγεία και πνευματική πρόοδο. Αυτό άλλωστε τελικά θα μείνει. Επιτυχία θα υπάρξει αν προάγεται ο νέος μέσα από τίς σπουδές του. Αυτό θα προσευχόμαστε να ζήσετε πνευματικές χαρές και  άνοδο στην κλίμακα των αρετών.

Για όσους δεν κατάφεραν να επιτύχουν στον στόχο τους, αν αγαπούν πραγματικά αυτό πού διάλεξαν, να το ξαναπαλέψουν,  να προσπαθήσουν και πάλι. Δεν είναι κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά αυτή του έγινε. Όποιος πραγματικά θέλει, μπορεί να τα καταφέρει. Δεν είναι ένας λόγος παρηγοριάς αυτός. Πράγματι, η ζωή δεν τελείωσε. Θα δείτε ότι κάποια άλλη πορεία μπορεί να είναι  πιο γόνιμη και πιο επιτυχημένη. Μια άλλη πόρτα μπορεί  να ανοίξει και να προσφέρει την πολυπόθητη ευτυχία.

Καλή σταδιοδρομία σε όλους! Καλό στάδιο! Είμαστε πάντα δίπλα σας σε ότι μας χρειαστείτε. Μην λησμονήσετε ποτέ ότι η επιτυχία δεν οφείλετε μόνο σε εσάς. Να ανακαλύψετε τον μεγάλο σας Ευεργέτη.

                                    αρχιμ. Ιακώβου Κανάκη

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 12:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι ανοησίες τσαμπουνας ρε ρασοφόρε;
    Σοβαρέψου πέρασε ο σκοταδισμός και δεν είμαστε κτήμα των παπαδων όπως έχετε συνηθίσει
    Αιντε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022 07:52 Σύνδεσμος σχολίου

    21.52 Ρε το ξύλο το απελέκητο. Μην ξαναγράψεις σχόλιο ρε τούβλο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 21:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε το καντεμη

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...