Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λαγκάδια Γορτυνίας | Το νερό νεράκι, αλλά η κοροϊδία, κοροϊδία

Λαγκάδια Γορτυνίας | Το νερό νεράκι, αλλά η κοροϊδία, κοροϊδία

Σε άρθρο μου την προηγούμενη βδομάδα, σας περιέγραψα με πολύ ψύχραιμο ύφος την απελπιστική εικόνα που έχει η Γορτυνία και τα Λαγκάδια, για αρκετούς μήνες, με τα σκουπίδια σαν εορταστικό διάκοσμο, αφού πλησιάζουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους. Το ίδιο απελπιστική είναι ήδη η κατάσταση στο θέμα της υδροδότησης των Λαγκαδίων. Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει. Πώς το λέμε; Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δηλαδή…

Ας πάρουμε το σοβαρότατο θέμα της υδροδότησης των Λαγκαδίων από την αρχή και πώς το αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα η ανίκανη δημοτική αρχή και με προσωπική ευθύνη του ίδιου του δημάρχου και των ανύπαρκτων και άφωνων τοπικών συμβούλων. Έχουμε φτάσει στα μέσα Δεκέμβρη και ακόμα η υδροδότηση των ελάχιστων ηρωικών κατοίκων γίνεται με ετσιθελικό 2ωρο περίπου δελτίο! Απίστευτο;

Ενώ τα καιρικά φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα με τις απίστευτες και πρωτόγνωρες ποσότητες βροχοπτώσεων, δημιουργούν τεράστιες καταστροφές με απρόβλεπτα αποτελέσματα και ανθρώπινες απώλειες, όμως στα Λαγκάδια τηρείται το ετσιθελικό δελτίο υδροδότησης! Άρα κάτι ύποπτο συμβαίνει, κάποιος παίζει με ένα κοινωνικό και απαραίτητο για την υγεία μας αγαθό, όπως είναι το νερό. Κάποιος αγνοεί ότι καλά τα παραμύθια, αλλά όλα έχουν ένα τέλος. Και κάποιοι άλλοι αγνοούν ή περιφρονούν τους νόμους του κράτους, την δημοκρατία, το σύνταγμα και την υγεία του πολίτη.

Ίσως να ξεχνούν από αλαζονεία είτε θράσος ότι υπάρχει δικαιοσύνη και σκαμνί…. Εδώ και αρκετά χρόνια, με επώνυμες επιστολές μας, σαν εξωραϊστικός σύλλογος Η ΠΡΟΟΔΟΣ αλλά και σαν συντονιστής των κατοίκων των Λαγκαδίων, ζητούσαμε έστω για μια φορά, την δημόσια συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Λαγκαδίων,για να εκφραστούν οι κάτοικοι για το θέμα της προβληματικής υδροδότησης, για την όχι αποδεκτή ποιότητα του πόσιμου νερού, τις διάρροιες, τις απαγορευμένες διακοπές υδροδότησης, τα θολά λασπόνερα, την ανύπαρκτη χλωρίωση, την τουριστική δυσφήμιση, τις πάμπολλες διαρροές του δικτύου κλπ.

Πώς απαντά ο δήμος Γορτυνίας, για πολλά χρόνια, σε όλες αυτές τις εγγραφές οδηγίες που συνιστούσε η υπεύθυνη υγειονομική υπηρεσία της περιφέρειας Πελ/σου; Τους έγραφε και τους γράφει όλους μέχρι και σήμερα στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Τόσο απλά. Δηλαδή δεν έχει συνεδριάσει ΠΟΤΕ κανένα τοπικό συμβούλιο σε ανοικτή δημόσια συνεδρίαση στον Καλλικρατικό Δήμο Γορτυνίας. Είχα στείλει 10, 12….επιστολές με το σχετικό θέμα, για ενημέρωση και συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο, αλλά κόπηκαν όλες από τον ίδιο τον φερόμενο σαν δήμαρχο των Γορτυνίων δημοτών. Επιπλέον, προσπαθεί να υποτιμήσει όλα τα επιστημονικά αποτελέσματα με τα ένοχα και μη αποδεκτά δείγματα των υδροληψιών, που δημοσιοποιεί η υγειονομική υπηρεσία της περιφέρειας, με διάφορα ανεπίσημα παραπλανητικά αποτελέσματα άλλοτε από ένα εργαστήριο της …Τρίπολης και τώρα τελευταία από κάποιο εργαστήριο της….. Σπάρτης. Απορώ πως ανέχονται, αυτές τις προσβολές στις υπεύθυνες υπηρεσίες σε θέματα δημόσιας υγείας, οι γιατροί Τατούλης Γιαννακούρας;

Όσο για την συστηματική επιβεβλημένη ΧΛΩΡΊΩΣΗ και την απαγόρευση της περιοδικής διακοπής της υδροδότησης, οι έγγραφες επιστημονικές οδηγίες της υγειονομικής υπηρεσίας (κα ΣΙΑΚΩΤΟΥ) είναι ξεκάθαρες με κοινοποίηση στον Δήμο και στο Α.Τ Λαγκαδίων. Η χλωρίωση είναι ανύπαρκτη και οι ετσιθελικές διακοπές της υδροδότησης των Λαγκαδίων, γίνονται μέχρι και…σήμερα! Μιλάμε για απύθμενο θράσος…. Σε όλα τα απαντητικά έγγραφα του ο δήμος διαφήμιζε το νέο δίκτυο που ΘΑ υλοποιούσε.

Ε, λοιπόν και αυτό το παραμύθι τελείωσε. Η εργολαβία για τον νέο κεντρικό αγωγό της υδροδότησης των Λαγκαδίων, έχει τελειώσει εδώ και 2,5 χρόνια.. Όμως η επιτροπή παραλαβής του έργου δεν έχει ορισθεί ακόμα, ενώ είναι γνωστό ότι ο ανάδοχος ζητούσε με ανάθεση και τις συνδέσεις των ιδιοκτησιών, με το ήδη υπάρχον νέο δίκτυο, ενώ οι αναμονές των συνδέσεων έχουν μισοκαταστραφεί.... Το δε κονδύλιο για τις συνδέσεις είναι από καιρό δεσμευμένο. Ίσως, οι αναθέσεις των εργασιών των συνδέσεων να είναι ταμένες, στους ημέτερους εργολάβους κατά την προεκλογική περίοδο του 2019 και ας μην έχουν μέχρι τότε νερό οι Λαγκαδινοί… Τα ωραιότερα στοιχεία, σας τα έχω για το τέλος. Όλοι οι ανεύθυνοι, άφωνοι και ανύπαρκτοι τοπικοί παράγοντες των Λαγκαδίων, γνωρίζουν πολύ καλά ότι το 60 -70% των υδρομετρητών, ΔΕΝ δουλεύουν!

Είτε είναι μεθοδευμένα άχρηστοι, είτε είναι σκόπιμα, για πολλά χρόνια, εκτός λειτουργίας! Δηλαδή υπάρχει αλόγιστη κατανάλωση, με τον Δήμο νάχει εν γνώσει του απώλεια εσόδων και τους πολίτες να λένε ακόμα και σήμερα το νερό, νεράκι. Μήπως εκτός από την γνωστή….ρευματοκλοπή, έχουμε και κρούσματα…….. πελατειακής νεροκλοπής; Την απάντηση την γνωρίζουν όλοι οι άφωνοι τοπικοί παράγοντες, τόσο ξεκάθαρα, όσο ξεκάθαρα γνωρίζουν και ποιοί παραγοντίσκοι έχουν δικές τους παράνομες παροχές υδροδότησης, απευθείας από το δίκτυο, χωρίς μετρητές , χωρίς διακοπές , χωρίς δελτία και άλλους δυσάρεστους περιορισμούς. Απεναντίας, έχουμε προκλητική σπατάλη, αλόγιστη κατανάλωση και όσοι έχουν την τύχη να έχουν στην γειτονιά τους κάποιο δημοτικό άρχοντα, διατηρούν και συντηρούν…. θερμοκήπια βιολογικών λαχανικών. Απίστευτα πράγματα! Δηλαδή, άλλοι λένε το νερό, νεράκι, με δελτίο και χωρίς κανένα υγειονομικό έλεγχο και άλλοι να προκαλούν……

Σε όλα αυτά τα γεγονότα, η ανύπαρκτη δημοτική αρχή, διαδίδει ατυχέστατα και με παραπληροφόρηση ψιθύρων ότι η πολύχρονη ταλαιπωρία υδροδότησης των κατοίκων, οφείλετο σε κάποια..διαρροή την οποία επι τέλους ανακάλυψε αυτές τις μέρες. Η κοροϊδία, κοροϊδία!

Θα ρωτήσουν μερικοί εάν αυτήν την πολυετή προβληματική κατάσταση που υπάρχει σε ένα τόσο σοβαρότατο θέμα που αφορά το πόσιμο νερό των πολιτών, την γνωρίζει η Περιφέρεια, η δικαιοσύνη και η Εισαγγελία Τρίπολης; Ε, λοιπόν σας ενημερώνω ότι η εισαγγελία Τρίπολης με παρέμβαση της, είχε ανοίξει τον φάκελο Β13/1514 για τις δέουσες ανακρίσεις. Όμως με τον γνωστό νόμο Παρασκευοπούλου, ενημερώθηκα ότι μπήκε στο ….αρχείο. Άρα η παρέμβαση της δικαιοσύνης, την οποία απαιτούμε πάλι και στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη, είναι πέρα για πέρα απαραίτητη, αυτεπάγγελτη και άμεσο το άνοιγμα του αρχειοθετημένου φακέλου. Τόσο απλά.

ΠΑΝ. Β. ΧΟΥΝΤΗΣ. ( 11 – 12 – 2017 )

*Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο www.kalimera-arkadia.gr απηχούν αποκλειστικά και μόνο τις απόψεις των αρθρογράφων και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούνται από την ιστοσελίδα μας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...