Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δύο αλλοδαπούς (από Ρουάντα και Καμερούν) «τσίμπησε» η Αστυνομία για παραχαραγμένα χαρτονομίσματα στην Τρίπολη!

Δύο αλλοδαπούς (από Ρουάντα και Καμερούν) «τσίμπησε» η Αστυνομία για παραχαραγμένα χαρτονομίσματα στην Τρίπολη!

 

Συνελήφθησαν χθες (24-7-2013) το βράδυ, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο αλλοδαποί, ένας 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουάντας και ένας 28χρονος υπήκοος Καμερούν, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για απάτη κατά συναυτουργία και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Η σύλληψη τους, επετεύχθη μετά αναλυτική διερεύνηση από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, ενώ επιπλέον εξακριβώθηκε επακριβώς η μεθοδολογία της δράσης τους.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι δύο δράστες, εξαπατούσαν τα θύματά τους, πείθοντας τα ότι μπορούσαν με κατάλληλη επεξεργασία, να μετατρέψουν πακέτα με λευκό χαρτί, τα οποία είχαν το ίδιο μέγεθος με τα χαρτονομίσματα των -50- και των -100- ευρώ κυρίως, σε γνήσια χαρτονομίσματα.

Τα λευκά χαρτιά, ισχυρίζονταν πως ήταν προηγουμένως γνήσια χαρτονομίσματα, τα οποία είχαν χρωματίσει προκειμένου να τα εισάγουν στη χώρα, αποφεύγοντας τον έλεγχο των Άρχων. 

Για να τους πείσουν δε, πραγματοποιούσαν επίδειξη, όπου τοποθετούσαν σε υγρό τα λευκά χαρτιά, τα τύλιγαν με αλουμινόχαρτο και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, τα αντάλλαζαν τεχνηέντως με γνήσια χαρτονομίσματα, τα οποία στη συνέχεια τα επιδείκνυαν στα θύματα τους, ως προϊόντα τις υποτιθέμενης μετατροπής.

Κατά την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, συντονισμένη επιχείρηση, όπου αστυνομικός προσποιούμενος τον αγοραστή, κατάφερε να έλθει σε επαφή με τους δύο αλλοδαπούς.

Μετά από πολυήμερη διαπραγμάτευση «συμφωνήθηκε» η παράδοση σε αυτούς, του χρηματικού ποσού των -80.000- ευρώ, προκειμένου αυτοί να παραδώσουν στη συνέχεια χρωματισμένα χαρτονομίσματα, «υποτιθέμενης» χρηματικής αξίας -250.000- ευρώ, καθώς και όλα τα απαραίτητα σύνεργα για τον αποχρωματισμό αυτών, σε «γνήσια» χαρτονομίσματα.

Χθες (24-7-2013) το βράδυ, μετά από προκαθορισμένη συνάντηση σε χώρο ξενοδοχείου στην Τρίπολη, προσήλθαν οι δύο αλλοδαποί και παρέδωσαν στον «υποψήφιο» αγοραστή – αστυνομικό, τα προσυμφωνηθέντα. Αφού παρέλαβαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οι  αστυνομικοί επενέβησαν άμεσα και τους συνέλαβαν.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν συνολικά  και κατασχέθηκαν:

Χίλια διακόσια (1.200) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των -50- ευρώ και εξήντα (60) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των -100- ευρώ, συνολικής αξίας -66.000- ευρώ, τα οποία είχαν σκοπό να διαθέσουν σε κυκλοφορία στην αγορά.

Επτά (7) πακέτα χαρτιού, στο μέγεθος χαρτονομισμάτων των -50- ευρώ.

Το χρηματικό ποσό των -215- ευρώ.

Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.

Διάφορα σύνεργα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για το δήθεν αποχρωματισμό των «γνήσιων» χαρτονομισμάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως το σύνολο και το χρονικό εύρος των παρανόμων δραστηριοτήτων τους. 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...