Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καταργούνται όλες οι αστυνομικές διευθύνσεις Πελοποννήσου και θα υπάγονται στην Περιφερειακή Διεύθυνση της ΕΛΑΣ με έδρα την Τρίπολη! (vd)

Καταργούνται όλες οι αστυνομικές διευθύνσεις Πελοποννήσου και θα υπάγονται στην Περιφερειακή Διεύθυνση της ΕΛΑΣ με έδρα την Τρίπολη! (vd)

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας προβλέπει ριζικές αλλαγές οι οποίες αφορούν άμεσα και την περιοχή της Αρκαδίας.

Ειδικότερα, προβλέπεται η κατάργηση όλων των αστυνομικών διευθύνσεων, μεταξύ των οποίων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες πλέον θα υπάγονται στη νέα Περιφερειακή Διεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας Πελοποννήσου, που θα έχει έδρα την Πρωτεύουσα της Περιφέρειας, που είναι η Τρίπολη.

Με δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αρκαδίας, Παναγιώτης Καγκαράκης ενημέρωσε ότι πρόκειται να καταργηθεί το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και να δημιουργηθούν τρεις δομές (ασφάλεια, τάξη, αλλοδαπών και λαθρομετανάστευσης), με αποτέλεσμα οι αστυνομικές διευθύνσεις να έχουν περισσότερες αρμοδιότητες και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ αυτών και των τμημάτων να καταργηθεί.

«Υπάρχει σχέδιο νόμου που κατατέθηκε την προηγουμένη εβδομάδα για το οποίο υπάρχουν αντιδράσεις και επιφυλάξεις καθώς είναι άγνωστου πατρός, δηλαδή δεν ξέρουμε ποιος το συνέταξε κι αν έχουν ληφθεί υπόψην οι προτάσεις της Ομοσπονδίας, με τις εμπεριστατωμένες μελέτες, τις οποίες και ζητούμε να τις λάβουν υπόψην τους» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, είπε ότι το σχέδιο είναι γεμάτο ασάφειες ενώ προσέθεσε ότι αυτή η αναδιάρθρωση αφορά το μέλλον τόσο των αστυνομικών όσο και των πολιτών.

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι ζητούν να παγώσει αυτό το σχέδιο, να γίνει διαβούλευση, να το ξαναδούν από την αρχή οι υπεύθυνοι και να κατατεθεί με την αποδοχή όλων των κομμάτων.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην κατάργηση 6.700 χαμηλόβαθμων θέσεων προσωπικού και την παράλληλα αύξηση του αριθμού των Ανώτατων Αξιωματικών, γεγονός που όπως χαρακτήρισε πρόκειται για "αναντιστοιχία".

Μίλησε δε και για την συνέχιση των προσλήψεων ειδικών φρουρών και όχι στην ακολούθηση του αξιοκρατικού συστήματος μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς επίσης και στο κλείσιμο των 2-3 αστυνομικών σχολών.

Τέλος ενημέρωσε ότι όσον αφορά στην προσφυγή που έκανε η ομοσπονδία τους στο συμβούλιο επικρατείας για την περικοπή στα ειδικά μισθολόγια, βρίσκονται εν' αναμονή και πιστεύουν ότι θα έχουν εξελίξεις τέλος Φλεβάρη.

"Ζητάμε τα αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2012, όλο το 2013 και αντικατάσταση των μισθών μας" δήλωσε.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Π. Καγκαράκη.

B.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...