Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χιλιάδες πυροτεχνήματα κατέσχεσε η Αστυνομία στην Πελοπόννησο

Χιλιάδες πυροτεχνήματα κατέσχεσε η Αστυνομία στην Πελοπόννησο
Στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιούνται την εορταστική περίοδο του Πάσχα, για την εμπορία και την κατοχή βεγγαλικών - πυροτεχνημάτων, συνελήφθη χθες (17.4.2014) το απόγευμα, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών και του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, ένας (1) 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας για τα Βεγγαλικά-Πυροτεχνήματα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα έναν 25χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών και του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα, όπου κατέλαβαν τον 57χρονο ως προσωρινά υπεύθυνο, να κατέχει συνολικά -1.701- πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα, τα οποία είχε θέσει προς πώληση, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αρχή.
Ο 57χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη εντός των ορίων του αυτοφώρου, του 25χρονου ιδιοκτήτη του καταστήματος.
Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Πελοποννήσου, θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον, για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία, κατοχή και χρήση κροτίδων - βεγγαλικών.
Υπενθυμίζεται ότι δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα σε όλη τη χώρα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...