Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έξι σημεία αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης, πρότεινε ο Βενιζέλος

Έξι σημεία αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης, πρότεινε ο Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, τόνισε πως το δίλημμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου συνίσταται στο αν η Ελλάδα θα καταγγείλει μονομερώς τη δανειακή σύμβαση και θα βρεθεί εκτός ευρώ, με τον ελληνικό λαό σε συνθήκες εξαθλίωσης, ή αν θα διεκδικήσει οργανωμένα την αναθεώρηση των όρων της σύμβασης, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την εκταμίευση των δόσεων του δανείου και την παραμονή της στο ευρώ.

>Επίσης πρότεινε έξι σημεία αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η εκταμίευση των δόσεων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η πρότασή του απευθύνεται στον ελληνικό λαό και θα την παρουσιάσει ο ίδιος την Τετάρτη, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, πρότεινε: Όχι περικοπές σε εισοδήματα, ιδιαίτερα σε μισθούς και συντάξεις, προστασία του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αύξηση της ρευστότητας στην αγορά, απελευθέρωση των δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων για έργα υποδομών, εφαρμογή των πολιτικών δεσμεύσεων της ΕΕ και επανεπιβεβαίωσή τους στις 23 Μαΐου, για το πακέτο αναπτυξιακής βοήθειας στην Ελλάδα και στήριξη, απο τα ευρωπαϊκά κονδύλια, προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγων, δήλωσε ότι θα είναι καλό για την Ελλάδα, μόνο αν οι όροι δανεισμού, μέσω αυτών, είναι καλύτεροι από ό,τι δανείζεται τώρα η χώρα μέσω του PSI και της δανειακής σύμβασης.

«Αν πίσω απο το ευρωομόλογο, κρύβεται επιδείνωση των όρων, δεν είναι καλή ιδέα για την Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...