Menu
RSS
Σάββατο, 11/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ιδιωτικοποιούνται τα Ελληνικά Ταχυδρομεία

Ιδιωτικοποιούνται τα Ελληνικά Ταχυδρομεία

Την πώληση έως και του συνόλου των μετοχών των Ελληνικών Ταχυδρομείων που κατέχει το ελληνικό δημόσιο αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. 

Με την απόφαση της Επιτροπής που δημοσιοποιήθηκε στη «Διαύγεια» παρέχεται εξουσιοδότηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να σχεδιάσει, να αποφασίσει και να υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των μετοχών των ΕΛΤΑ, οι οποίες θα μεταφερθούν στο Ταμείο με νεότερη απόφαση της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.
Την αντίθεσή του στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ και της ΕΛΒΟ εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ .
"Η απόφαση εξπρές της κυβέρνησης, η οποία για άλλη μια φορά ελήφθη Παρασκευή το βράδυ «του φονιά», να ανοίξουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση -  ξεπούλημα των ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ, συνιστά Αυγουστιάτικο πραξικόπημα και δρομολογεί ένα νέο εθνικό έγκλημα", αναφέρει  χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Για "ξεπούλημα" των ΕΛΤΑ και της ΕΒΟ κάνει λόγο το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του. Για την ΕΛΒΟ αναφέρει, ότι μπορεί να κατασκευάσει σύγχρονα οχήματα, φορτηγά ακόμη και τεθωρακισμένα, ενώ σχετικά με τα ΕΛΤΑ επισημαίνει, ότι με αυτό τον τρόπο οδηγούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι στην ανεργία.
Aπό δύο νευραλγικούς τομείς, που σχετίζονται με την επικοινωνία και τις μεταφορές, ξεκινά το "πάρτι του ξεπουλήματος" της δημόσιας περιουσίας, αναφέρει η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...