Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αστυνομία - 4 συλλήψεις έγιναν στην Αρκαδία

Αστυνομία - 4 συλλήψεις έγιναν στην Αρκαδία
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (26.1.2017), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια τριάντα τέσσερα (734) άτομα, εκ των οποίων τα πεντακόσια εξήντα τέσσερα (564) ήταν ημεδαποί και εκατόν εβδομήντα (170) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια δεκατρία (513) οχήματα.
 
Επιπλέον, προσήχθησαν ενενήντα τέσσερα (94) άτομα, από τα οποία πενήντα οκτώ (58) ήταν ημεδαποί και τριάντα έξι (36) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα δύο (32) άτομα.
 
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
  • Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δύο (2) ημεδαποί και μία (1) αλλοδαπή στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
  • Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
  • Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ρεύματος.
  • Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Εξιχνιάστηκαν:
 
·      Από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, μία (1) περίπτωση διάρρηξης-κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 3.11.2016, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 27χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή.   
·      Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) ξεχωριστές περιπτώσεις κλοπών, που είχαν γίνει την 2/3.12.2016 σε όχημα ημεδαπής, την 18.11.2016 σε κατάστημα ημεδαπού και την 11.10.2012 σε οικία ημεδαπού, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκαν τρεις (3) αυτοτελείς δικογραφίες, σε βάρος συνολικά οκτώ (8) ημεδαπών, για κλοπή και συγκεκριμένα, για την κλοπή σε όχημα σε βάρος έξι (6), ηλικίας 19, 20, 21, και 28 ετών και δύο (2) ανηλίκων, αντίστοιχα, για την κλοπή σε κατάστημα σε βάρος ενός (1) 18χρονου και για την κλοπή σε οικία σε βάρος ενός (1) 34χρονου, αντίστοιχα.                                                       
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες πενήντα επτά (257) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:
                                                                                              
·      Τσιγαριλίκι κάνναβης, στην Κορινθία και
·      μικροποσότητα και τσιγαριλίκι κάνναβης, στη Μεσσηνία.
 
  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...