Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αστυνομία - Δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις εξιχνιάστηκαν στη Μεσσηνία

Αστυνομία - Δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις εξιχνιάστηκαν στη Μεσσηνία
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σαράντα τέσσερις (44) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπής σε καταστήματα και δίκυκλων οχημάτων, στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (6.2.2017) το πρωί και το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 17, 23, 25, 28 και 30 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. 
Επιπλέον, σε βάρος του 23χρονου και του 28χρονου, εκκρεμούσαν και Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, στο  πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι όλοι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τις αρχές του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2016, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι, τα μέλη της συμμορίας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από την 8.12.2016 έως και προχθές (5.2.2017) στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, είχαν διαπράξει συνολικά:
·        Τριανταπέντε (35) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, σε καταστήματα,
·        πέντε (5) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής, σε καταστήματα και
·        τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων οχημάτων.
Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα κ.α., μέρος των οποίων βρέθηκε, σε έρευνα που έγινε σε οικία του 30χρονου, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ τα τρία (3) από τα ανωτέρω αφαιρεθέντα δίκυκλα οχήματα, είχαν επίσης βρεθεί και αποδοθεί στους ιδιοκτήτες τους.
Κατασχέθηκαν, τρία (3) κινητά τηλέφωνα και διαρρηκτικά εργαλεία, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και το χρηματικό ποσό των -387- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...