Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το βίντεο της επίθεσης του "Ρουβίκωνα" στα κεντρικά γραφεία της Novartis (vd)

Το βίντεο της επίθεσης του "Ρουβίκωνα" στα κεντρικά γραφεία της Novartis (vd)

Επίθεση στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας Novartis στην Αθήνα έκανε η αναρχική συλλογικότητα "Ρουβίκωνας" και εξέδωσε μάλιστα μία μακροσκελή ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: "Το γιατί η Novartis και γιατί τώρα, δεν το γνωρίζουμε και δε μας αφορά. Το αν η συγκεκριμένη εταιρία ξεπέρασε τα εσκαμμένα και έθιξε συμφέροντα αμερικάνικων εταιριών (που κι αυτές έχουν φυσικά τις άκρες τους) πυροδοτώντας μια διαδικασία που μετά την έρευνα του FBI κατέληξε στα δικαστήρια στη είναι μια σοβαρή πιθανότητα, άλλα τις λεπτομέρειες δε θα τις μάθουμε και δεν μας αφορούν.

Αυτό που πρωτίστως μας αφορά είναι ότι στο σύγχρονο κόσμο η υγεία είναι de jure και de facto εμπόρευμα και αντικείμενο συναλλαγής.

Αυτό που μας αφορά είναι η χειραγώγηση της τιμής των φαρμάκων από εταιρίες που λειτουργούν ως μονοπώλια η με όρους καρτέλ.

Αυτό που μας νοιάζει είναι να μην χρησιμοποιούνται άνθρωποι η ζώα ούτε στον τρίτο κόσμο ούτε πουθενά ως πειραματόζωα.

Αυτό που επίσης μας νοιάζει είναι να μην πληρώνουμε τα ταξίδια ορισμένων για “ιατρικά συνέδρια” σε εξωτικούς προορισμούς και φυσικά να μη πληρώνουμε τα δωράκια σε διοικητές οργανισμών και πολιτικούς που στη συνέχεια μετακυλίονται στη τιμή του φαρμάκου. Για την ακρίβεια θα θέλαμε να μην υπάρχουν διοικητές οργανισμών και πολιτικοί...

Η Novartis είναι η κορυφή του παγόβουνου που έγινε ορατή αυτή τη περίοδο καθώς ξεκόπηκε από τον παγετώνα και μας πλησίασε. Πριν από αυτήν πρωταγωνιστές στη αλυσίδα των σκανδάλων ήταν άλλες εταιρίες και πρόσωπα και ακόμη περισσότερες θα ακολουθήσουν, όσο το σύστημα που βασίζεται στο εμπόρευμα στο κέρδος, την κατανάλωση και στην εκμετάλλευση μακροημερεύει. Η διαφθορά, η μόχλευση, η κερδοσκοπία είναι σύμφυτα του καπιταλισμού και κάθε συστήματος που βασίζεται στο κράτος και στην εξουσία."

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ (Πηγή - indymedia)

ΑΝΗΣΥΧΗ Η NOVARTIS HELLAS

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι μετά την επίθεση που έγινε σήμερα στις 6 πμ. στα γραφεία της Novartis Hellas στη Μεταμόρφωση Αττικής. Από την πρώτη στιγμή ειδοποιήσαμε την Αστυνομία. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί κατά τη διάρκεια της επίθεσης παρά μόνο υλικές ζημιές τις οποίες δεν έχουμε αποτιμήσει ακόμη πλήρως.

H Novartis καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας, εκφοβισμού ή καταστροφικής πράξης. Απευθύνουμε έκκληση στις ελληνικές Αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να εγγυηθούν την ασφάλεια των ανθρώπων μας, η προστασία των οποίων είναι προτεραιότητά μας.

Η παροχή του ασφαλέστερου δυνατού εργασιακού περιβάλλοντος είναι δέσμευση της Novartis στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...