Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νότια Κυνουρία | Αυξάνεται η πίεση για να λειτουργήσει «Τοπικός Αστυνόμος» στον Τυρό!

Νότια Κυνουρία | Αυξάνεται η πίεση για να λειτουργήσει «Τοπικός Αστυνόμος» στον Τυρό!

Δεν το βάζουν κάτω στη Νότια Κυνουρία και ετοιμάζουν να ασκήσουν επιπλέον πίεση «προς τα πάνω» για να καταφέρουν να πετύχουν τη λειτουργία «Τοπικού Αστυνόμου» στον Τυρό. Ένα αίτημα πέρα για πέρα δίκαιο αφού υπάρχουν πολλά κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών στην περιοχή, με το πιο κοντινό αστυνομικό τμήμα να είναι στο Λεωνίδιο.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας αποφάσισε τη συγκεόρητηση Επιτροπής αποτελούμενη από τον κ. Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτηρόπουλο Μιχαήλ (εκπρόσωποι πλειοψηφίας), τον κ. Τσουκάτο Αντώνιο (εκπρόσωπο μείζονος), και τον κ. Ψαρολόγο Γεώργιο (εκπρόσωπο ελάσσονος), η οποία πρώτα να επισκεφθεί την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας και εν συνεχεία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη & Δημόσιας Τάξης προκειμένου να τεθεί το θέμα στο υψηλότερο επίπεδο, προς την κατεύθυνση του Ψηφίσματος και των αιτιάσεων που προέβαλε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (138/2017, ΑΔΑ: 7ΜΕΛΩΚΝ-0ΔΓ).

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΕΙΛΑΡΗ

Κατά της ανωτέρω απόφασης και υπέρ της απόφασης και υπέρ της πρότασής του ψήφισε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χείλαρης Νικόλαος. Η πρόταση του κ. Χείλαρη ήταν η εξής: «Πέρα από τα έγγραφα που είχε αποφασίσει παλαιότερα το Δημοτικό Συμβούλιο, να συσταθεί Επιτροπή και να πάει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη & Δημόσιας Τάξης με αίτημα την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Α.Τ. Λεωνιδίου. Όχι στα σχέδια που έχουνε μετά την υποβάθμιση του στην κατάργησή του».

Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΕΙΥΘΥΝΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κυνουρίας λήφθηκε και με αφορμή την αρνητική εισήγηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας, για το αίτημα αυτό, από τον Απρίλιο του 2018, όταν ανάφερε ότι … «από την Υπηρεσία μας δεν προτείνεται η λειτουργία του θεσμού του τοπικού αστυνόμου στη Δ.Ε. Τυρού, δικαιοδοσίας σας, καθόσον, κατά την άποψή μας, η συγκεκριμένη περιοχή αστυνομεύεται επαρκώς από το Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Κυνουρίας, η δε εγκληματικότητα σύμφωνα με τα τηρούμενα στην Υπηρεσία μας στοιχεία κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα».

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 2017

Από πέρυσι, το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας είχε προχωρήσει σε ψηφισμα, που περιέγραφε την κατάσταση στην περιοχή και την ανάγκη να λειτουργήσει «τοπικός αστυνόμος».
Το ψήφισμα …
«Στο Δήμο μας έχουν παρατηρηθεί διαρρήξεις σε σπίτια συμπολιτών μας. Τα φαινόμενα αυτά τείνουν να είναι όλο και περισσότερο και το τελευταίο διάστημα με μεγαλύτερη συχνότητα και περισσή αυθάδεια.
Τα πρωτόγνωρα αυτά δεδομένα μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν, γιατί εκτός των άλλων αφαιρούν και ένα μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής μας που είναι η ασφάλεια.
Με μεγάλη ανησυχία οι κάτοικοι του Δήμου μας παρακολουθούν το φαινόμενο αυτό, το οποίο δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στον κοινωνικό ιστό του Δήμου μας.
Με το Ψήφισμα αυτό εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και διαμαρτυρίας μας για τα ανωτέρω φαινόμενα στους αρμόδιους Φορείς: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, Α.Τ. Λεωνιδίου, Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Δεύτερον: να κινηθεί η διαδικασία και μέσω αποστολής της παρούσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, στο Αστυνομικό Τμήμα Λεωνιδίου για την εγκατάσταση τοπικού αστυνόμου στη Δημοτική Ενότητα Τυρού, σε χώρο που θα παραχωρηθεί από το Δήμο Νότιας Κυνουρίας, ήτοι αίθουσα ή χώρος αυτόνομος του Δημοτικού Καταστήματος της Δημοτικής Ενότητας Τυρού, με τον απαραίτητο εξοπλισμό».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...