Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δρυμωνάκος: «Το μετάλλιο μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω με την ίδια όρεξη ενόψει Λονδίνου»

Δρυμωνάκος: «Το μετάλλιο μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω με την ίδια όρεξη ενόψει Λονδίνου»

Στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν, αλλά και στην πρόκριση για τα 200μ. πεταλούδα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου αναφέρθηκε ο Γιάννης Δρυμωνάκος, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).

p>«To μετάλλιο αυτό μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω με την ίδια όρεξη. Δεν ήθελα να χαλάσω το σερί που έχω από το 2006 με τα μετάλλια σε Ευρωπαϊκό στο αγώνισμα και ήθελα να αποδείξω ότι μπορώ. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έπιασα και το όριο για τους Ολυμπιακούς, καθώς δεν το είχα για τα 200 πεταλούδα» είπε, ενώ αναφέρθηκε στη σκληρή δουλειά του ιδίου, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης.

«Οταν είδα τον Άρη Γρηγοριάδη να κατακτά το χρυσό, χάρηκα πολύ με τις δηλώσεις για την Ελλάδα και του είπα μπράβο. Τα ίδια συναισθήματα είχα και εγώ αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου, καθώς ήξερα ότι έτσι δίνουμε χαρά στους συμπατριώτες μας. Καθημερινά, όλοι οι αθλητές είχαμε να ξεπεράσουμε πολλά προβλήματα και εμπόδια. Ηταν σκληρή η προσπάθεια μας, καθώς έπρεπε να συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό, με αρκετά μικρότερες απολαβές σε σχέση με παλιότερα και έτσι η κατάκτηση ενός μεταλλίου είναι ακόμα πιο σημαντική υπόθεση».

Σχετικά με τους στόχους που έχει θέσει ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου είπε ότι «είναι όνειρο η πρόκριση στον τελικό, καθώς δεν το έχω καταφέρει ποτέ. Δεν πετάω στα σύννεφα για να ονειρεύομαι μετάλλιο, μου αρκεί η πρόκριση στον τελικό. Για το Ευρωπαϊκό είχα στόχο το μετάλλιο και τα κατάφερα, αλλά οι Ολυμπιακοί είναι άλλη διοργάνωση και φυσικά πολύ πιο δύσκολη. Ξεκινάω μάλιστα την πρώτη μέρα των Αγώνων, όταν όλοι οι αθλητές θα είναι ξεκούραστοι. Εγώ θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό κι ό,τι γίνει».

Και κατέληξε αναφερόμενος στην τωρινή «φουρνιά» αθλητών της κολύμβησης, λέγοντας: «Από το 2000 και μετά, που είμαι εγώ στην Εθνική, αυτή είναι η καλύτερη ομάδα που έχω συναντήσει. Εχουμε δείξει και στο Ευρωπαϊκό, αλλά και στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ότι είμαστε μεταξύ των κορυφαίων. Η ελληνική κολύμβηση είναι ένα από τα λίγα αθλήματα που πρωταγωνιστεί συνεχώς τα τελευταία χρόνια».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...