Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μικροί και μεγάλοι έτρεξαν την Πρωτομαγιά στον Κοσμά Κυνουρίας! (vd)

Μικροί και μεγάλοι έτρεξαν την Πρωτομαγιά στον Κοσμά Κυνουρίας! (vd)
Γύρω στους 200 δρομείς, μικροί και μεγάλοι έτρεξαν την Πρωτομαγιά στον Κοσμά Κυνουρίας και την γύρω περιοχή, για τον 1ο αγώνα ανωμάλου δρόμου Πάρνωνα.
Η κύρια διαδρομή των 29 χλμ. περνούσε μέσα από πυκνά ελατοδάση, ποτάμια, αλλά και το μοναδικό καστανοδάσος του Κοσμά, διασχίζοντας ένα ερειπωμένο χωριό, τα Φιλάτικα και έναν ακόμα μικρό οικισμό με 6 μόλις κατοίκους, την Βλυσιδιά.
Επίσης διεξήχθη μικρότερος αγώνας των 6 χλμ. σε πιο εύκολο ασφάλτινο τερέν, μέσα από ελατοδάση, ο λεγόμενος «Δρόμος του Μαγγουριά», του ανθρώπου που φύτεψε τα επιβλητικά πλατάνια στην Πλατεία του χωριού, σήμα κατατεθέν του Κοσμά στις μέρες μας. Σε αυτόν έτρεξαν και οι απόγονοί του.
Ιδιαίτερα ενθαρρυντική η συμμετοχή και στον παιδικό αγώνα του 1 χλμ. που έκανε τον γύρο του χωριού.
Στον αγώνα των 29 χλμ. νικητής αναδείχτηκε ο Τανούς Αμπντάλα του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων - Δρομέων Αργολίδας (2:16:56), με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Κοζανίτη (2:17:22) και τρίτο τον Γιάννη Γαλιάτσο (2:35:46), ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Αθανασία Τσουμελέκα (2.55.43), με δεύτερη την Χρύσα Λαούδη (3:35:52) και τρίτη τη Θεοδώρα Φιφλή (3:58:50).
Στον αγώνα των 6 χλμ, πρώτος στους άντρες τερμάτισε ο Γιάννης Πασχάλης (22:52), δεύτερος ο Αργύρης Νίκιας (27:56) και τρίτος ο Γιώργος Λάτσης (28:49), ενώ στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μαρία Καλογερή (33:55), δεύτερη η Αντιγόνη Κωνσταντά (36:41) και τρίτη η Παναγιώτα Μόλλα (41:19).
Πολύ θετικά τα μηνύματα από την παρθενική διοργάνωση που φιλοδοξεί να εξελιχθεί και να γίνει θεσμός. 
Τα κολακευτικά σχόλια των συμμετεχόντων εισέπραξαν ο εμπνευστής και διοργανωτής του αγώνα Παύλος Γορανίτης, η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Νότιας Κυνουρίας Μαρία Παπαβασιλείου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παναγιώτης Σταθούσης.
Την διοργάνωση ανέλαβαν και διεκπεραίωσαν με επιτυχία η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νότιας Κυνουρίας, η Τοπική Κοινότητα Κοσμά, ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την στήριξη του Α.Π.Σ. Καλλισθένη Δήμου Ευρώτα και του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, με την φιλική και πολύ ουσιαστική συμμετοχή της Μοτοπαρέας Λεωνιδίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.kosmasarcadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...