Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μειώθηκε η ποινή του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στο παιχνίδι με την ΑΕΚ

Μειώθηκε η ποινή του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στο παιχνίδι με την ΑΕΚ
Με μία αγωνιστική και πρόστιμο 95.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια στον αγώνα με την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδος, μετά την έφεση των πρωταθλητών, αναφέρει η ιστοσελίδα gazzetta.gr.
Αρχικά ο Ολυμπιακός είχε τιμωρηθεί πρωτόδικα με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 150.000 ευρώ πρόστιμο για τα όσα συνέβησαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τους Πειραιώτες να κάνουν έφεση κατά της πρωτόδικης ποινής.
Η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε να μειώσει την πρωτόδικη ποινή σε μία αγωνιστική χωρίς κόσμο και πρόστιμο 95.000 ευρώ.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.
Απέρριψε ομόφωνα την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της υπ΄ αρ. 111/2017 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ.
Δέχτηκε ομόφωνα τυπικά και κατά πλειοψηφία ως εν μέρει ουσία βάσιμη, την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της υπ΄ αρ. 111/2017 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ.
Απέρριψε ομόφωνα την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Απάλλαξε κατά πλειοψηφία την εγκαλουμένη ΠΑΕ Ολυμπιακός από την πράξη της βίας σε βάρος του βοηθού παρατηρητή του αγώνα (αρ. 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού κώδικα). Κήρυξε κατά τα λοιπά πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ Ολυμπιακός και της επέβαλλε τις εξής ποινές:
Για την πράξη των εκτεταμένων επεισοδίων (άρθ.14 παρ. 1,2, άρθ. 15 παρ. 6), χρηματική ποινή 80.000€. Για την πράξη της παράνομης εισόδου οπαδών της εγκαλουμένης στο χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών (άρθρο 12 παρ. 5 ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων σε συνδυασμό με άρθρο 1 και 26 ΠΚ), χρηματική ποινή 20.000€. Για την πράξη της παράνομης βίας σε βάρος του διαιτητή του αγώνα (άρθρο 29 παρ. 1,3,4 ΠΚ), ποινή διεξαγωγής του αγώνα χωρίς θεατές, μιας (1) αγωνιστικής. Για την πράξη της αφής πυρσών, κροτίδων και καπνογόνων στις κερκίδες, πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα (άρθ. 14 παρ. 1, αρθρ. 15 παρ. 2 περ. α΄ ΠΚ), χρηματική ποινή ύψους 10.000€.
Συγχωνεύει τις ως άνω χρηματικές ποινές, επιβάλλοντας συνολική χρηματική ποινή 95.000€.

1 σχόλιο

  • anonymoys
    anonymoys Δευτέρα, 08 Μαϊος 2017 15:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Για το έρμο ξύλο των οπαδών του ΠΑΟΚ ΑΕΚ στον τελικό με τα μαχαίρια ρόπαλα κ.λ.π. που είδαμε, χώρια με την είσοδο οπαδών και των δύο ομάδων, στον αγωνιστικό χώρο άσε που ο αγώνας δεν άρχισε στην ώρα του λόγω επεισοδίων, τι πρέπει να επιβληθεί έτσι ρωτάω τους κ.κ. εξυγειαντές του ποδοσφαιρικού χώρου......

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...