Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γυναικείο βόλεϊ | ΑΣΠΕΤ Τρίπολης - Ποσειδών Καλαμάτας 3-1 (vd)

Γυναικείο βόλεϊ | ΑΣΠΕΤ Τρίπολης - Ποσειδών Καλαμάτας 3-1 (vd)

Πρεμιέρα είχαμε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΣΠΕΠ γυναικών, με την ομάδα του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης να δίνει το πρώτο φετινό επίσημο ματς στην Αρκαδική πρωτεύουσα απέναντι στην ομάδα του Ποσειδώνα Καλαμάτας. Μια πρεμιέρα στην οποία οι «γηπεδούχες» ήθελαν από την αρχή να δουν τις δυνατότητές τους συνδυάζοντας την παρουσία τους στο παρκέ με καλό βόλεϊ.

Το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό του ΔΑΚ Τρίπολης, η ομάδα του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης μετά από ένα ενδιαφέρον ματς που κρίθηκε στα τέσσερα σετ, κατάφερε και επικράτησε με σκορ 3-1. Η ομάδα της Τρίπολης αν και βρέθηκε να χάνει το πρώτο σετ, στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και έφτασε στην επικράτηση με σκορ 3-1. Οι «γηπεδούχες» αν κρίνει κανείς από τη συνολική παρουσία τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι, φέτος δείχνουν πιο ανταγωνιστικές και φανερά βελτιωμένες σε σχέση με την περσινή «παρθενική» παρουσία τους στην Α’ κατηγορίας ΕΣΠΕΠ.

Μουδιασμένο ξεκίνημα και χαμένο το 1ο σετ…

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε τις πιο άπειρες νεαρές αθλήτριες του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης να ξεκινούν «μουδιασμένο» την αναμέτρηση, σε σχέση με την πιο έμπειρη ομάδα του Ποσειδώνα Καλαμάτας. Παρ’ όλα αυτά στο ξεκίνημα οι δύο ομάδες πήγαν μαζί στο σκορ σε 5-3 και 6-5. Στη συνέχεια όμως οι «φιλοξενούμενες» βρήκαν καλύτερο ρυθμό ξεφεύγοντας στο σκορ με 7-12. Αν και ο ΑΣΠΕΤ κατάφερε να αντιδράσει μειώνοντας στο 15-17, η συνέχεια δεν ήταν καλή με τη Μεσσηνιακή ομάδα πιο ουσιαστική να «καθαρίζει» το σετ με 19-25.

Αντίδραση με εντυπωσιακή απάντηση…

Η συνέχεια για την ομάδα της Τρίπολης αποδείχθηκε πολύ καλύτερη. Το άγχος που φάνηκε ότι επηρέασε τα περισσότερα κορίτσια του ΑΣΠΕΤ, στο δεύτερο σετ ξεπεράστηκε και με τη βοήθεια του κόσμου η ομάδα «πήρε μπροστά» παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα με σκορ 7-3. Με καλή λειτουργία στην άμυνα και λύσεις στον επιθετικό τομέα το προβάδισμα διατηρήθηκε με το 14-8, αλλά και το «ξέσπασμα» στη συνέχεια για το 19-9. Η ομάδα της Τρίπολης κατάφερε να περιορίσει τα λάθη και με ηρεμία παρά το 20-13, έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 25-13!Το συναρπαστικό 3ο σετ και η «μάχη» της ψυχολογίας…

Στη συνέχεια στο τρίτο σετ η ομάδα της Καλαμάτας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι «γηπεδούχες» είχαν πλέον βελτιώσει την αγωνιστική τους εικόνα, με αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο σετ να δούμε τις δύο ομάδες να παλεύουν στα ίσα για την κατάκτηση του. Αρκετές διακυμάνσεις και εναλλαγές στο προβάδισμα ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά του ματς σ’ εκείνο το διάστημα, με το σκορ να εξελίσσεται σε 3-1, 6-7, 9-11 και 17-14. Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο ο ΑΣΠΕΤ φαίνεται να έχει τις προϋποθέσεις και το momentum να πάρει το σετ. Με καλές επιθέσεις και καλή άμυνα σε κρίσιμα σημεία, παράλληλα με κρίσιμους κερδισμένους άσσους οι αθλήτριες του Γιώργου Χρονόπουλου κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα με 20-16 και 22-20. Ακόμη και όταν η ομάδα του Ποσειδώνα ισοφάρισε σε 22-22, η αντίδραση για την ομάδα της Τρίπολης ήταν υποδειγματική με αποτέλεσμα την κατάκτηση του τρίτου σετ με 25-22 και το σκορ στο 2-1.

 Καταιγιστικός ο ΑΣΠΕΤ στο φινάλε…

Αποδείχθηκε ότι όποια ομάδα κατάφερνε να κερδίσει το αρκετά αμφίρροπο τρίτο σετ, θα κατακτούσε και το παιχνίδι. Τα κορίτσια τους ΑΣΠΕΤ, μετά από αυτή την εξέλιξη, «απελευθερώθηκαν» αγωνιστικά. Απέβαλαν το όποιο άγχος και παίζοντας καταπληκτικό βόλεϊ σε άμυνα και επίθεση, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην επίσης ναεανική ομάδα της Καλαμάτας. Το 5-0 αρχικά και το 9-3 στη συνέχεια επιβάρυνε περισσότερο την συγκέντρωση των «φιλοξενούμενων» που στη συνέχεια δεν κατάφεραν να αντιδράσουν με αποτέλεσμα λίγο αργότερα το 11-4, το 16-6 και το 19-7. Στο φινάλε με την εικόνα του ματς ήταν δύσκολο να αλλάξουν τα αγωνιστικά δεδομένα με αποτέλεσμα το 21-10 λίγο αργότερο και το τελικό 25-10 που έδινε τη νίκη στο ματς με 3-1 στην ομάδα του Αρκαδικού και τρεις «χορταστικούς» βαθμούς με το «καλημέρα» της σεζόν στο γυναικείο πρωτάθλημα!

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Τρίπολης.

ΘΕΑΤΕΣ: 150-200.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αντώνης Δοξαράς, Αθανάσιος Βαρλόκωστας.

ΣΕΤ: 19-25 | 1ο (30’), 25-13 | 2ο (20’), 25-22 | 3ο (26’), 25-10 | 4ο (19’).

ΑΣΠΕΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Χρονόπουλος): Πεντεφούντη Σ., Νικητοπούλου, Σενγκέργκη, Φωτοπούλου, Κολέβα, Δέμου, Ζάβου, Μαρίνη, Άλλκο, Χρονοπούλου Β., Τριάντου.

ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Ιωάννης Σκαρτσίλης): Αραπάκη, Νικολιτσέα, Τζώρτζη, Αθανασοπούλου, Σακελλαρίου, Αγγελοπούλου, Νικολοπούλου, Παναγούλια Αγ., Ασημάκου, Παναγούλια Λυδ., Καρακύκλα, Ζαφειροπούλου, Δημητροπούλου, Νικολοπούλου.

http://www.contraepithesi.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...