Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μπάσκετ | Δεν κατέβηκε και υποβιβάζεται στην Α2 (!) ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ | Δεν κατέβηκε και υποβιβάζεται στην Α2 (!) ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν προσήλθε, όπως είχε αποφασιστεί, στο ΟΑΚΑ για τον σημερινό πρώτο αγώνα της σειράς με τον Παναθηναϊκό, για την προημιτελική φάση των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών και η αντίστροφη μέτρηση για τον υποβιβασμό του στην Α2, όπως είχε γνωστοποιηθεί κατά το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, έχει αρχίσει. Για να τελειώσει η... κλεψύδρα, βέβαια, και να πάρουν οι Πειραιώτες την άγουσα για την Α2 Ανδρών, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι δικαστικές εκκρεμότητες των «ερυθρολεύκων», μετά τις προσφυγές τους στο ΑΣΕΑΔ, η πρώτη για μη νόμιμο ορισμό διαιτητών από την ΚΕΔ στην 26η αγωνιστική και η δεύτερη για την παράνομη, όπως υποστηρίζουν, επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Το αγωνιστικό μέλλον του Ολυμπιακού, πάντως, δεν επικεντρώνεται μόνο στην Α2, καθώς εκκρεμεί και η απόφαση για την πιθανή συμμετοχή του στην Αδριατική Λίγκα. 

ΝΙΚΗ ΣΤΑ... ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Αμέσως μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων 15 λεπτών από την ώρα έναρξης του αγώνα (19:00), συν το επιπλέον πεντάλεπτο (επιπλέον προθεσμία που δίνεται από τους διαιτητές), η διαιτητική τριάδα (Αναστόπουλος-Μάνος-Διαμαντής), σημείωσε στο φύλλο αγώνα τη μη προσέλευση του Ολυμπιακού, όπερ σημαίνειότι ο Παναθηναϊκός παίρνει τη νίκη στα χαρτιά με 20-0α.α και μαζί της πρόκριση στην επόμενη φάση (σ.σ. από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός υποβιβάζεται αυτόματα στην Α2), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» μηδενίζονται, με ότι αυτό συνεπάγεται... Να σημειωθεί ότι το -6 που έχει τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός θα τον ακολουθήσει στην Α2 της νέας σεζόν, εφόσον αγωνιστεί σε αυτή.

Με την κόρνα της παρέλευσης των 15 λεπτών χωρίς την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο παρκέ να ηχεί, ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέσπασε σε χειροκροτήματα και οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο των «πράσινων» κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια. 

«Λίγα λεπτά μετά, μάλιστα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σχολίασε την ιστορική απόφαση του Ολυμπιακού, τονίζοντας: «Εδώ κανονικά έπρεπε να έχει 20.000 κόσμο, να χαρούμε όλοι έναν ωραίο αγώνα. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει ποδόσφαιρο. Εκεί γίνονται εγκλήματα και υπάρχει ατιμωρησία. Στο μπάσκετ υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί. Όταν κάποιους τους καταστρατηγεί, πρέπει να υπάρχουν συνέπειες. Ελπίζω να μην βρεθεί κανένας που θα προσπαθήσει να τις αλλάξει, γιατί θα μας βρει όλους απέναντί του», είπε αρχικά ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για να συμπληρώσει με ειρωνική διάθεση: «Θα μπορούσε κάποιος να το πει και 20 years challenge. Στις 20/5/99 ξεκίνησε η διάλυση με την άλωση του ΣΕΦ (σ.σ. ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του 1999 μέσα στο ΣΕΦ) και στις 20/5/19 ολοκληρώθηκε».

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

«Ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της Α' Ομάδας Παναθηναϊκός Α.Ο με σκορ 20-0 λόγω μη προσέλευσης της Β' Ομάδας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ. Το φύλλο αγώνος έκλεισε 19.20».

© ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...