Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το έθιμο του κουμπαρνιού θα αναβιώσει στον Άκοβο Αρκαδίας

Το έθιμο του κουμπαρνιού θα αναβιώσει στον Άκοβο Αρκαδίας

Το έθιμο του κουμπαρνιου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο εις την μνήμη Μεγαλομαρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφορου στον Ακοβο Αρκαδίας είναι έθιμο που οι απαρχές του βρίσκονται στον 18ο Αιώνα , κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, και αποτελεί ένα θρησκευτικό τάμα του τότε προεστου του Ακόβου Αρκαδίας προς τον Άγιο προκειμένου να σωθεί από τους Τούρκους. Είναι ένα τάμα που έχουν την υποχρέωση να εκπληρωνουν οι Ακοβιτες κάθε χρόνο, υπηρετώντας τους ξένους πιστούς που προσερχονται για προσκύνημα, προσφέροντας τους το κουρμπανι, από το οποίο οι ντόπιοι δεν τρωγουν . Πλήθος πιστών εκατοντάδες χρόνια, την ημέρα της μνήμης του Αγίου, καταφθάνει στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Ακοβο για να λάβει την χάρη και ευλογία του.

Φέτος λογω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούσαν εξαιτιας της πανδημίας που ταλανισε και την χώρα μας, το έθιμο του Κουρμπανιού δεν πραγματοποιήθηκε την ημέρα της μνήμης του Αγίου Γεωργίου.
Έχοντας περάσει απο τις δύσκολες μέρες της πανδημίας και με την εφαρμογή και τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, το έθιμο του Κουρμπανιού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Ακοβο Αρκαδίας.

Πιο συγκεκριμένα :
Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 και ώρα 19:00 θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Μνήμη του Μεγαλομαρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφορου. Νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί το έθιμο του Κουρμπανιού.
Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 και ώρα 7:00 π.μ θα τελεστεί ο Ορθρος και εν συνεχεια Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις μνήμην του Μεγαλομαρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφορου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα μοιραστεί το κουρμπανι σε όλους τους ξένους πιστούς.

Σας περιμενουμε ολους για να τιμήσουμε μεγαλοπρεπώς τον Άγιο Γεώργιο και να λάβουμε την Θεία Χάρη και Ευλογία του για να έχουμε φωτισμό ψυχής και προστασία σώματος.

Εκ του εκκλησιαστικου συμβουλίου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...