Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μνημόσυνο για ιερείς, ευεργέτες και δωρητές στο Ναό Αγίου Αθανασίου Ριζών

Μνημόσυνο για ιερείς, ευεργέτες και δωρητές στο Ναό Αγίου Αθανασίου Ριζών

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αγίου Αθανασίου Ριζών αποφάσισε να καθιερωθεί και να τελείται κατ’ έτος, μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, των αειμνήστων ιερέων ιερατευσάντων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ριζών, των κτητόρων, των ευεργετών και δωρητών των Ιερών Ναών της ενορίας μας, καθώς επίσης των δωρητών και ευεργετών του Δημοτικού Σχολείου και της κοινότητας Ριζών εν γένει.
Αποτελεί χρέος ιερό και καθήκον επιβεβλημένο, να προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών εκείνων, οι οποίοι με την ιερατική χάρη και δωρεά που έλαβαν από τον Θεό, μας παρέλαβαν από την κοιλιά της μητέρας μας, μας έκαναν Χριστιανούς με τη βάπτισή μας και μας συμπαραστάθηκαν, μας ενίσχυσαν, μας καθοδήγησαν καθ’ όλη την επί γης πορεία και μας δίδαξαν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας και τέλος βεβαίως εξακολουθούν να προσεύχονται για την ανάπαυση των ψυχών μας και μετά την κοίμησή μας.
Αποτελεί επίσης, ελάχιστος φόρος τιμή και ευγνωμοσύνης η τέλεση μνημόσυνου υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των ευεργετών και δωρητών οι οποίοι με το έργο τους και την κοινωνική προσφορά τους βοήθησαν το χωριό μας χτίζοντας τις εκκλησίες της ενορίας μας, το σχολείο του χωριού μας και την κοινότητά μας, σε εποχές πολύ δύσκολες. Η προσφορά και το έργο τους. παραμένουν αναλλοίωτα μέσα από το πέρασμα του χρόνου και είναι ζωντανό παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Αιωνία τους η μνήμη.

Γεώργιος Γκάνιος

106473048 2877982352330524 7573970113231693629 o

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...