Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας έρχεται ... Λεωνίδιο!

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας έρχεται ... Λεωνίδιο!
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργανώνει πεζοπορική εξόρμηση στο Λεωνίδιο, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020. Μαζί με μέλη του Συλλόγου Σ.Ο.Κ. ''Σπηλαιολόγοι Ορειβάτες Κυνουρίας'' θα πεζοπορήσουμε στο μονοπάτι που συνδέει το Λεωνίδιο με τα Πέρα Μέλανα το οποίο έχει τη σήμανση του Parnon Trail (το αστέρι των Τσακώνων) και αποτελεί τον κορμό του. Είναι ιδανική διαδρομή για να γνωρίσουμε τα μονοπάτια της Κυνουρίας που παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Αφετηρία θα είναι το Λεωνίδιο και το νεοκλασσικό κοιμητήριο των Αγίων Πάντων με τα μαρμάρινα έργα τέχνης του περίφημου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά και πολλά ταφικά μνημεία που κατασκεύασαν Τήνιοι καλλιτέχνες. Θα ακολουθήσουμε το παλιό μονοπάτι καλντερίμι - με το οποίο επικοινωνούσε το Λεωνίδιο με την Πραγματευτή, τα Μέλανα, τον Τυρό και τα γύρω χωριά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα προς τα τριγύρω υψώματα και το απέραντο γαλάζιο στον Αργολικό Κόλπο και το Μυρτώο πέλαγος.
Τέλος, θα ακολουθήσει κολύμπι σε μία από τις παραλίες της Νότιας Κυνουρίας που είναι γνωστό ότι είναι προικισμένες από τη φύση με κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά.
Βαθμός Δυσκολίας: 1-2 (απαιτείται μέτρια φυσική κατάσταση)
Ώρες Πορείας: 5 +/-
Κόστος Συμμετοχής: 20 ευρώ (για κράτηση θέσης απαιτείται προκαταβολή 10 ευρώ)
Αναχώρηση: Κυριακή 06.09.2020 στις 7:00π.μ.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 21:00-22:30 στα τηλ. του συλλόγου 27210-97733 & 27211-10437 και στο συντονιστή Στεφανούρη Γιώργο (6937328781).
- Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν μόνο ταμειακώς ενήμερα μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.
- Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Καλαμάτας και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
- Επιτρέπεται σε άτομα να που συμμετέχουν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν χωρίς να είναι μέλη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...