Menu
RSS
Σάββατο, 27/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ορειβάτες ΣΑΟΟ | Μοναδική περιπέτεια στο φαράγγι του Λούσιου (εικόνες - βίντεο)

Ορειβάτες ΣΑΟΟ | Μοναδική περιπέτεια στο φαράγγι του Λούσιου (εικόνες - βίντεο)

Την Κυριακή του Θωμά, 12 Μαΐου 2024, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων  [ΣΑΟΟ]  πραγματοποίησε την προγραμματισμένη πορεία του στο φαράγγι του Λούσιου, μήκους 12 χιλιόμετρων και διάρκειας 6 ωρών.

 Στην εξόρμηση αυτή συμμετείχαν 65 ορειβάτες όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, οι οποίοι απήλαυσαν κατά τμήματα και καθ’ ομάδες την ολάνθιστη φύση και την οργιώδη βλάστηση μιας από τις πλέον εντυπωσιακές χαράδρες της Ελλάδας.

 Η αισθητική εμπειρία που οι πεζοπόροι αποκόμισαν εμπλουτίστηκε με τη γνώση και την  ιστορική  πληροφόρηση που προσέφεραν η Στεμνίτσα, ο Ατσίχωλος, η Καρύταινα, τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια  του Κόκκορη  [Πολυγένη] και του Ατσιχώλου, το Aσκληπιείο, οι ιστορικές μονές Προδρόμου και  Kαλαμίου  και η εντυπωσιακή ‘’κυκλώπεια’’ ακρόπολη της Αρχαίας  Γόρτυνας.

 Tα σκαρφαλωμένα στις θεόρατες  ορθοπλαγιές  ασκηταριά, οι νεροτριβές, τα μυλαύλακα, η εξαίσια βυζαντινή εκκλησούλα του Αγίου Ανδρέα στην  Αρχαία  Γόρτυνα   και η απίστευτη ροή του ποταμού Λούσιου συμπλήρωσαν τη μοναδική περιπέτεια που βίωσαν οι συμπολίτες μας και μάλιστα με την απόλυτη ασφάλεια  που πάντα συνοδεύει τις εξορμήσεις του ΣΑΟΟ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...