Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κανδήλα | Τεράστιες καταστροφές στην παραγωγή ντομάτας από το χαλάζι

Κανδήλα | Τεράστιες καταστροφές στην παραγωγή ντομάτας από το χαλάζι

Τεράστια καταστροφή υπέστησαν οι παραγωγοί ντομάτας στην Κανδήλα, σήμερα Κυριακή 16 Ιουνίου, λόγω των καιρικών συνθηκών και της έντονης κακοκαιρίας που έπληξε και την συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 τις απογευματινές ώρες της Κυριακής στην περιοχή του κάμπου της Κανδήλας, εκεί που υπάρχει μεγάλη παραγωγή ντομάτας, το χαλάζι που έπεσε ήταν πολύ δυνατό, όπως και η καταιγίδα, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να υποστούν ολοκληρωτική καταστροφή στο προϊόν τους.

Οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες σε όλη σχεδόν την Αρκαδία, όπου αλλού έχει έντονη χαλαζόπτωση και αλλού ισχυρές καταιγίδες, με αποτέλεσμα να έχουν καταστραφεί πολλές καλλιέργειες αγροτικών προϊόντων με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την οικονομία της περιοχής μας. Ενώ και μικροκαλλιεργητές έπαθαν ζημιές

σε προϊόντα που είχαν φυτεύσει σε κήπους και περιβόλια διάφορα κηπευτικά για ιδιωτική χρήση.

Τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα, παρά το γεγονός ότι διανύουμε το δεύτερο μισό του πρώτου μήνα του Καλοκαιριού και οι προβλέψεις της ΕΜΥ δεν είναι καθησυχαστικές και για το επόμενο διάστημα.

https://www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...