Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αλλεπάλληλες διαρρήξεις και κλοπές σε χωριά του Λεβιδίου και της Τεγέας - Θα ζητήσουμε να ανοίξουν πάλι τα αστυνομικά τμήματα!

Αλλεπάλληλες διαρρήξεις και κλοπές σε χωριά του Λεβιδίου και της Τεγέας - Θα ζητήσουμε να ανοίξουν πάλι τα αστυνομικά τμήματα!

Για ανησυχία που επικρατεί στα χωριά του Λεβιδίου, από πολλά κρούσματα με διαρρήξεις και κλοπές αυτοκινήτων μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Σταμάτης, σε θέμα το οποίο έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο. «Όλα αυτά γίνονται μετά το κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων σε Λεβίδι και Στάδιο Τεγέας. Μπαίνουν μέρα μεσημέρι στα σπίτια και ο κόσμος ανησυχεί πολύ. Πρέπει να κινητοποιηθούμε για να ανοίξει πάλι το αστυνομικό τμήμα στο Λεβίδι.»

Ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης τόνισε: «Δεν είναι μόνο στο Λεβίδι, αλλά και στην Τεγέα. Εμείς είχαμε προσπαθήσει να μην κλείσει το τμήμα. Κάναμε μια συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή, του είπαμε ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού και μέσων στην αστυνομία. Νομίζω ότι πρέπει και οι πολίτες σαν έχουμε το νου μας, όχι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Αν βλέπουμε ότι γίνεται κάτι, ας ενημερώνουμε. Η κοινωνική αστυνόμευση γίνεται σε όλες τις χώρες και δεν έχει σχέση με ό,τι συνέβαινε παλιότερα στην Ελλάδα.

Καμία αντίρρηση να πάμε στην Αθήνα να ζητήσουμε επαναλειτουργία των αστυνομικών τμημάτων, από τη στιγμή που έχει διαπιστωθεί έξαρση της εγκληματικότητας».

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Γιώργος Οικονομόπουλος είπε ότι «τα τμήματα έκλεισε λόγω της μείωσης του προσωπικού. Η σκέψη ήταν να γίνονταν μεγαλύτερα τμήματα. Αυξήθηκε ο αριθμός των υπαλλήλων στα μεγάλα τμήματα για να βγαίνουν περιπολίες στα χωριά. Στο Λεβίδι υπήρχε το τμήμα, αλλά περιπολίες δεν υπήρχαν.  Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι πιάνονται οι κλέφτες το πρωί και το μεσημέρι είναι ελεύθεροι.»

Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι «η μείωση των τμημάτων δεν έγινε σε όλους τους νομούς. Να καλύπτει ο δήμος τα έξοδα του αστυνομικού τμήματος, τη ΔΕΗ, τα κοινόχρηστα, τα τηλέφωνα.»

Ο Δημήτρης Κοσκινάς πρότεινε να κοιτάξει ο δήμος πως μπορεί να βοηθήσει όπως συμβαίνει Τρίκαλα, Λάρισα και Βόλο. Εκεί έχουν συνεργασία με security με κάμερες σε χωριά. Μήπως πρέπει να μπούμε κι εμείς σε αυτή τη λογική;»

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι «το 2012 αποφύγαμε την αναδιάρθρωση. Τουλάχιστον ας μην βγαίνει ανακοίνωση ότι θα εμφανιστεί η κινητή μονάδα.»

Τέλος, ο Δήμαρχος είπε να δούμε το κόστος για κάμερες και security και να πάμε στο Υπουργείο για να επαναλειτουργήσουν τα αστυνομικά τμήματα».

Ο Κώστας Κατσαφάνας είπε ότι «τα τμήματα κλείσαμε για διαφόρους λόγους, να βρούμε άλλους τρόπους.»

Ο Δημήτρης Βόσνος είπε ότι συμφωνεί να γίνει παρέμβαση για την επαναλειτουργία των αστυνομικών τμημάτων.

© www.kalimera-arkadia.gr 

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 09:28 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΑΦΡΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΊΤΙΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...