Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κοινό Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό συζητούν να καταθέσουν οι παρατάξεις Σμυρνιώτη, Παυλή και Τσιαμούλου!

Κοινό Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό συζητούν να καταθέσουν οι παρατάξεις Σμυρνιώτη, Παυλή και Τσιαμούλου!

Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα έρθουν προς συζήτηση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του 2020.

Ο νόμος του "Κλεισθένη" προβλέπει ότι πέρα από την εισήγηση της δημοτικής αρχής, μπορούν να κατατεθούν και εναλλακτικές προτάσεις από άλλες παρατάξεις.

Πληροφορίες του "Καλημέρα Αρκαδία" αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις και θεωρείται το πλέον πιθανό, οι τρεις μεγάλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να καταθέσουν κοινό Τεχνικό Πρόγραμμα και κοινό Προϋπολογισμό, διαφορετικά από τη δημοτική αρχή!

Συγκεκριμένα, οι παρατάξεις Σμυρνιώτη, Παυλή και Τσιαμούλου αναμένεται να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση, γνωρίζοντας ότι έχουν την πλειοψηφία μέσα στο συμβούλιο, με 25 ψήφους (από τους συνολικά 41).

Ουσιαστικά, εφόσον γίνει αυτό και περάσουν αυτές οι προτάσεις από όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο "Κλεισθένης", οι τρεις παρατάξεις θα έχουν επιτύχει η δημοτική αρχή να κληθεί να εφαρμόσει το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό της αντιπολίτευσης!

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ | Εναλλακτικές προτάσεις κατατίθενται είτε στην οικονομική επιτροπή κατά το στάδιο σύνταξης του σχεδίου του προϋπολογισμού, είτε στο δημοτικό συμβούλιο κατά την πρώτη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού. Οι ενδεχόμενες εναλλακτικές προτάσεις ανά κωδικό αριθμό, συζητούνται διακριτά και τίθενται σε ψηφοφορία κατ’ αντιπαράθεση με τους αντίστοιχους κωδικούς αριθμούς που περιλαμβάνονται στο σχέδιο που έχει υποβληθεί από την οικονομική επιτροπή και σε συνδυασμό με άλλους κωδικούς αριθμούς εσόδων ή/και δαπανών, οι οποίοι θα πρέπει να τροποποιούνται ανάλογα, ώστε να διασφαλίζεται πάντοτε η ισοσκέλιση τουλάχιστον του προϋπολογισμού και σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου παρέχουν κάθε δυνατή υποστήριξη για την κατάρτιση των εναλλακτικών προτάσεων. Η πρόταση που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου συνιστά και την εγκεκριμένη εγγραφή πίστωσης του προς ψήφιση προϋπολογισμού. Αν καμία πρόταση δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους προτάσεων.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | Η συζήτηση και η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος πραγματοποιείται ανά έργο, σύμφωνα με τις προτάσεις που κατατίθενται. Η πρόταση που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου συνιστά και το εγκεκριμένο έργο του προς ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος. Αν καμία πρόταση δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους προτάσεων.

10 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 08:49 Σύνδεσμος σχολίου

    το σωστο και δεοντολογικο τι λεει ρε φιλε?δεν πρεπει να περασει τον προυπολογισμο του τουλαχιστον ο νεος δημαρχος ?πως θα κριθει αργοτερα?θα εκτεθουν ολοι αυτοι στις επομενες εκλογες γιατι ετσι τον σώζουν τον τζιουμη απο την κριτική

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 06:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Η Δημαρχεία Τζιούμη σιγά σιγά πάει προς εξαέρωση, μετά την πρωτοχρονιά με σκουπίδια και πολλά αλλα θέματα θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 21:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Είστε άσχετοι εσεις που κατηγορείται την αντιπολίτευση ,αν παρακολουθουσατε τα δημοτικά συμβούλια και τις επιτροπές θα βλέπατε πως σε ολα τα σημαντικά θέματα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τα υπερψήφισαν . Η δουλειά τους δεν ειναι διακοσμητική .τους δίνει κάθε δικαίωμα ο νόμος να υποβάλουν δικό τους τεχνικό έργο και προϋπολογισμό .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 19:39 Σύνδεσμος σχολίου

    ο σμυρνιώτης οπως και ο παυλης μας τελειωσαν και παρεα με τον κανενα τσαμουλο θα διμιουργουν προβληματα στον εκλεγμενο δημαρχο μεχρι τελους

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 18:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Όσο περνάει ο καιρός θα δυσκολέψουν
    πολύ τα πράγματα για τον Τζιούμη.

  • Αγανακτησμενος
    Αγανακτησμενος Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 17:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Μαύρο δαγκωτό στις συνεργασίες εκ των προτέρων η εκ των υστέρων... Δεν βλέπω κάποια διαφορα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 12:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Σμυρνιώτης Παυλής μαζί. Συνεχίζει κι ο Σμυρνιώτης το έργο Παυλή.
    Εσυ ρε Τσιαμούλο γιατί ταυτίζεσαι με τον Παυλή και τον Σμυρνιωτη ;Για να καείς ;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 12:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Εδώ αποκαλύπτονται όλα
    Βούτυρο στον ψωμί του Τζιούμη όλα αυτά

  • Μαυρογιαλουρος
    Μαυρογιαλουρος Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 11:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτα ειναι. Ολοι μαζι για να παρουν πισω την οποια ηθικη νικη αναζητουν, οταν στις εκλογες εχασαν με κατεβασμενα τα μη πω τι..§ουμε μεγαλες στιγμες, οπως λεει και καποιος που κυκλοοφορει στη Τριπολη

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 10:28 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΖΙΟΥΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΎΝΗ ΣΑΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...