Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έργο κοντά στα 5.000.000 € μέσω ΕΣΠΑ θα δώσει λύση για τις πλημμύρες σε Νεοχώρι και Ζευγολατιό!

Έργο κοντά στα 5.000.000 € μέσω ΕΣΠΑ θα δώσει λύση για τις πλημμύρες σε Νεοχώρι και Ζευγολατιό!

Στην έγκριση υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση του έργου «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΖΕΥΓΟΛΑΤΕΙΟΥ – ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ)», στο ΕΣΠΑ αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.900.000 €.

Εισηγητής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος ο οποίος είπε … «Υπάρχει μία πλήρης μελέτη για την αντιμετώπιση των πλημμυρών σε μία περιοχή που πλήττεται πολύ έντονα από πλημμύρες. Με τη μελέτη αντιμετωπίζει συνολικά το πρόβλημα».

Ο Νίκος Γόντικας ζήτησε μια συνολική μελέτη για τη Μαντινεία, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα κάθε χρόνο είναι και πιο μεγάλο. Έκανε ειδική αναφορά στα προβλήματα στην περιοχή της Τάκας και συνολικά στο λεκανοπέδιο της Μαντινείας.

Ο Πέτρος Τατούλης είπε ότι είναι μια σπουδαία μελέτη που βλέπει ολιστικά το πλημμυρικό φαινόμενο στο ευπαθές Μαντινειακό πεδίο. Καλύπτει συνολικά με ένα σύγχρονο τρόπο όλες τις ανάγκες για την αντιμετώπιση του φαινομένου, καθώς προβλέπει και τη διευθέτηση για όλες τις καταβόθρες του Μαντινειακού πεδίου.

Τη χαρά του για την δρομολόγηση της επίλυσης ενός τόσο σοβαρού προβλήματος εξέφρασε ο Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο οποίος τόνισε ότι πέρα από το έργο αυτό, υπάρχουν  κι άλλα μικρά έργα που πρέπει να τρέξουν στην περιοχή αυτή. Επίσης, είπε ότι πρώτα πρέπει να γίνει μια παρέμβαση στο Νεοχώρι – Ζευγολατιό, για την προσωρινή αντιμετώπιση του ζητήματος, μέχρι να γίνει το μεγάλο έργο και άλλη μια παρέμβαση στο Πάπαρι.

Μάλιστα για τα δύο τελευταία έργα ο κ. Λαμπρόπουλος υπογράμμισε ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί να γίνουν.

© www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...