Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μητροπολίτης Αλέξανδρος: "Είμαστε σε κατάσταση πολιορκίας. Να κρατάτε τις λαμπάδες σας ψηλά"! (vd)

Μητροπολίτης Αλέξανδρος: "Είμαστε σε κατάσταση πολιορκίας. Να κρατάτε τις λαμπάδες σας ψηλά"! (vd)

Για τις ιδιαίτερες συνθήκες με τις οποίες καλούνται όλοι πιστοί να γιορτάσουν το φετινό Πάσχα μίλησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλέξανδρος.

«Ένα χρόνο -σχεδόν- βρισκόμαστε σε κατάσταση πολιορκίας και η πολιτεία, λόγω της πανδημίας, λαμβάνει ορισμένα μέτρα για να προστατέψει το λαό […] η οποία μέσα στην προσπάθειά της έχει κάνει ένα σφάλμα, ότι αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σαν μια υλική υπόσταση, ενώ ο άνθρωπος είναι και πνευματική υπόσταση», ήταν τα πρώτα λόγια του.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος μίλησε για την ανάγκη των πιστών να βρεθούν στην εκκλησία και να έρθουν κοντά με το Θεό και ταυτόχρονα σχολίασε και τα μέτρα που επιβλήθηκαν σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι λειτουργίες της περιφοράς του Επιταφίου αλλά και της Αναστάσεως.

Έπειτα, ο κ. Αλέξανδρος ανέφερε τις παραδόσεις που συνοδεύουν την Ανάσταση, σύμφωνα με τους πατέρες της εκκλησίας, ενώ μίλησε για «καταστροφή της παράδοσης της φυλής μας» μιας και φέτος το Ορθόδοξο Πάσχα συμπίπτει με εκείνο των Εβραίων και η πολιτεία δεν το μετέφερε για αργότερα.

Ο Σεβασμιότατος μίλησε επίεσης και για την απόφασή του να τελεστεί η Ανάσταση στην ώρα που καθορίζει η πολιτεία (στις 8.30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου), αλλά «η Θεία Λειτουργία θα γίνει το πρωί στις 7.30».

Τέλος, ο Σεβασμιότατος έδωσε και το δικό του μήνυμα προς τους πιστούς λέγοντας τα εξής «Η ευλογία του Χριστού μας να είναι πάντα μαζί σας, Καλή Ανάσταση […] να κρατάτε τις λαμπάδες σας ψηλά και η εκκλησία μένει εις τον αιώνα».

 Β.Γ.

4 σχόλια

  • Χαρης
    Χαρης Σάββατο, 01 Μαϊος 2021 00:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Μαλωνετε για λεπτομεριες......Σε λιγο κατευθανει ο Δικαιος δεν το Εχετε παρει Χαμπαρι!
    Τοτε θα καταλαβετε τι σημαινει και το Πασχα αλλα και η Ανασταση!Βεβαια πολλοι θα καταλαβουν και το αλλο πασχα το αλλο περασμααυτι που επιθυμει ο καθενας με τις Πραξεις του

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 22:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Για τον σχολιαστή 21:50
    "Αλειτούργητοι και αλιβάνιστοι έχετε λόγο", αφιερωμένο από τον Σεβασμιώτατο.
    Για τον σχολιαστή 17:20
    Κοίτα μην σου ξεφύγει η τήρηση των μέτρων στους ναούς γιατί απ'ότι βλέπουμε οπουδήποτε αλλού εφαρμόζονται άψογα....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 21:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Παπά, ο άνθρωπος έχει υλική υπόσταση . Αν εννοείς την νοημοσύνη του πνεύμα ,αυτό αγγίζει τις μεταφυσικές δικές σας θεωρίες. Όσο αφορά το Πάσχα που λες ότι φέτος συμπίπτει με το Εβραϊκό, μάθε ότι το Πάσχα είναι Εβραϊκή γιορτή. Και αν δεν γνωρίζεις στην Εβραϊκή γλώσσα Πάσχα σημαίνει "πέρασμα" . Γιορτάζουν οι Ισραηλινοί το πέρασμα από την ερυθρά θάλασσα που αναφέρεται στην παλαιά διαθήκη, και την ελευθερία τους από τους Αιγυπτίους. Ακολουθήστε την επιστήμη και μη θεωρείτε ότι στους ναούς δεν μεταδίδεται ο ιός...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 17:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Πάντως Σεβασμιώτατε πρέπει να ενημερώσετε και τους ενοριακούς ναούς της πόλης να γίνεται τουλάχιστον η χρήση μάσκας, αφού δεν τηρούνται τα υπόλοιπα μέτρα. Εκτός αν δεν μας θέλετε στις λειτουργίες εμάς που καλώς ή κακώς θέλουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...