Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοτικά Σχολεία στην Αρκαδία | Θετικά τεστ εντοπίστηκαν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές - Αντιδράσεις από γονείς που διαφωνούν με τα self tests (vd)

Δημοτικά Σχολεία στην Αρκαδία | Θετικά τεστ εντοπίστηκαν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές - Αντιδράσεις από γονείς που διαφωνούν με τα self tests (vd)

Πρεμιέρα την Δευτέρα (10/05/2021) για τη δια ζώσης επαναλειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Για τις συνθήκες κατά τις οποίες επανήλθαν οι μαθητές στο σχολείο μίλησε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, κ. Φώτης Γκέσουρας.

«Όλοι περίμεναν, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία δια ζώσης, διότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικατασταθεί από την εξ αποστάσεως», ανέφερε αρχικά.

Σε σχέση με την εφαρμογή των self tests -όπως είπε- υπήρξαν κάποιες εμπλοκές στη διαδικασία αφού ορισμένα βγήκαν θετικά, ενώ μόλις ένας ή δύο εκπαιδευτικοί προέκυψαν θετικοί και ακολουθήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες. Το ίδιο συνέβη και με κάποιους μαθητές που πήγαν με τους γονείς τους να επαναλάβουν τη διαδικασία με rapid tests. 

«Ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις στο σύνολο του νομού Αρκαδίας, που γονείς είτε δεν ήθελαν να κάνουν τα παιδιά τους το self test επικαλούμενοι συνταγματικές διατάξεις, είτε ήθελαν να το κάνουν αλλά να μην το καταχωρήσουν στην πλατφόρμα», κάτι τέτοιο όπως ανέλυσε ο κ. Γκέσουρας είναι προβληματικό, καθώς αν δεν δηλωθεί κατά την αγορά του, δεν μπορεί να καταχωρηθεί στο σύστημα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην παράταση του σχολικού έτους (αναμένεται να παραταθεί ως τις 25 Ιουνίου) αλλά και στο γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει πρόβλημα αναφορικά με την κάλυψη της ύλης. Συμπλήρωσε ότι σε  πρακτικό επίπεδο, «κάποια από τα διδακτικά αντικείμενα οι μαθητές δεν είχαν τη δυνατότητα να τα προσεγγίσουν ή να τα κατακτήσουν όπως αν γινόταν μια δια ζώσης διδασκαλία. Έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες από το ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής […] που έχουν σταλεί στα σχολεία για τη διαχείριση της ύλης των μαθημάτων».

Ο κ. Γκέσουρας μίλησε και για το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός βρεθεί θετικός στον covid ενώ σε σχέση με την αναγραφή του πολυπόθητου κωδικού στη χειρόγραφη ή μη κάρτα εισόδου του μαθητή για το σχολείο είπε τα εξής ... «πρέπει να αναγράφεται και ο κωδικός για να τον επιδεικνύουν, είναι πιο επίσημο και αποδεικνύει ότι έχουν κάνει το self test», ουσιαστικά η αναγραφή του κωδικού εξασφαλίζει ότι έχει διενεργηθεί το test.

Β.Γ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...