Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Κάναμε λάθος για τη φαρμακευτική κάνναβη" είπε ο Γεωργιάδης - Στάικος: "Ο κ. Βλάσης έχει να πει κάτι για αυτό;"

"Κάναμε λάθος για τη φαρμακευτική κάνναβη" είπε ο Γεωργιάδης - Στάικος: "Ο κ. Βλάσης έχει να πει κάτι για αυτό;"
Σε μια σπάνια παραδοχή για το «λάθος» που έκανε το 2018 η ΝΔ να μην υποστηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία για τη λειτουργία αγοράς φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας, προχώρησε από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.


Με αυτή την αφορμή, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, Χρήστος Στάικος έγραψε: "Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη. Ο κ. Βλάσης που ήταν και εισηγητής;
Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι ο εισηγητής της ΝΔ στο νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη το 2018, ήταν ο κ. Βλάσης, ο οποίος έλεγε χαρακτηριστικά:"Αν ο κ. Καρανίκας θέλει την Ελλάδα να την κάνει όπως την έχει στο μυαλό του, έναν ατελείωτο μπάφο, εμείς, για εμάς και για τα παιδιά μας, δεν θα το επιτρέψουμε».
Μετά τη δημόσια συγγνώμη του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος ήταν σε αυτή τη γραμμή και έλεγε τα ίδια για τον Νίκο Καρανίκα, ενώ τώρα αναγνωρίζει την αξία της φαρμακευτική κάνναβης και του νόμου που φέρνει επενδύσεις στη χώρα, μήπως και ο κ. Βλάσης έχει να πει κάτι για αυτό;
Όταν μάλιστα ο νόμος ψηφίστηκε, αναλάβαμε στον οργανισμό Enterprise Greece να προωθήσουμε τη νέα νομοθεσία στο εξωτερικό και να κάνουμε συναντήσεις ενημέρωσης σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Επειδή είχε ήδη ψηφιστεί και ο νόμος για την κλωστική κάνναβη και είχαμε προαναγγείλει τη νέα πρωτοβουλία, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο. Κάτι που αναγνωρίζεται σήμερα.
Στην Αρκαδία, δραστηριοποιούνται άτομα στην βιομηχανική κάνναβη και υπάρχουν αρκετοί που έχουν κάνει καινούριες προσπάθειες. Μία τέτοια επιχείρηση είχαμε επισκεφτεί στο χωριό Κάψια και με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου, πριν δύο χρόνια.
Σε παρέμβασή μου το 2018 στο περιφερειακό συνέδριο που είχαμε οργανώσει στην Τρίπολη, είχα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, και σε αυτή τη νέα εξέλιξη και δυνατότητα που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην περιοχή μας για επενδύσεις στη βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη. Και στη Μεγαλόπολη ακόμα περισσότερο, που έχει αυξημένες ανάγκες.
Στη φωτογραφία είμαστε με το Νίκο Καρανίκα τον Costas Zachariadis στην περσινή έκθεση για την κάνναβη, CANNABISEXPO 2020 στην Αθήνα."

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 18:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Έλα ρε Χρήστο που ασχολείσαι με τον Βλάση. Τόσο του κόβει τέτοια είπε ή μάλλον του είπαν να πει.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 15:40 Σύνδεσμος σχολίου

    μπράβο Χρήστο... ρώτησε και τη γνωμη του Βλάσση και για τις πρεσπες, ταισανε σανο τους δεξιους

  • αααα
    αααα Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 14:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Γίγαντα Καρανίκα, λείπεις...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...