Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στον ετήσιο εορτασμό της μάχης του Βαλτετσίου η Οργάνωση Μελών Δυτικού Τομέα Δήμου Τρίπολης του ΣΥΡΙΖΑ

Στον ετήσιο εορτασμό της μάχης του Βαλτετσίου η Οργάνωση Μελών Δυτικού Τομέα Δήμου Τρίπολης του ΣΥΡΙΖΑ

Στον ετήσιο εορτασμό της ιστορικής μάχης του Βαλτετσίου βρέθηκε η Οργάνωση Μελών Δυτικού Τομέα Δήμου Τρίπολης του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικότερα..

Από την Οργάνωση Μελών Δυτικού Τομέα Δήμου Τρίπολης του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Τρίπολης, κληθήκαμε και παριστάμεθα στον ετήσιο εορτασμό της ιστορικής μάχης του Βαλτετσίου.

Η μάχη του Βαλτετσίου, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης. Και τούτο, διότι η μεγάλη νίκη των Ελλήνων, υπό την αρχηγία του Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, και η απόκτηση εμπιστοσύνης στις οργανωτικές δυνατότητες και ικανότητες του, έδωσε δύναμη και κουράγιο στους Έλληνες για την συνέχιση του Αγώνα.

Η Ελληνική Επανάσταση, εντασσεται σε ένα φάσμα επαναστάσεων του 19ου αιώνα. Οι επαναστάσεις αυτές είχαν σκοπό την Εθνική απελευθέρωση από τις Αυτοκρατορικές και κατοχικές δυνάμεις της εποχής, αλλά είχαν ταυτόχρονα και το χαρακτήρα της κοινωνικής επανάστασης των καταπιεζομένων έναντι των ξένων καταπιεστών τους αλλά και των ντόπιων προνομιούχων ομάδων. Οι ρίζες των επαναστάσεων αυτών φτάνουν στην Γαλλική επανάσταση, που έδειξε το δρόμο στους λαούς για την αυτοδιάθεση και  κοινωνική δικαιοσύνη.

Οφείλουμε να προασπίζουμε την Εθνική ανεξαρτησία μας ταυτόχρονα με τα κοινωνικά κεκτημένα και δικαιώματα, σε κάθε περίπτωση που αυτά επιβουλεύονται και να αγωνιζόμαστε για αυτά.

Με εκτίμηση,

Ο Συντονιστής

Γεώργιος Ι. Φαράντος

3 σχόλια

  • ΑΝΏΝΥΜΟΣ
    ΑΝΏΝΥΜΟΣ Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 00:31 Σύνδεσμος σχολίου

    ΡΕ ΟΥΣΤ....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 16 Μαϊος 2021 21:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Γυρολόγοι της προβολής, τουλάχιστον δεν έχουν ρημάξει μέχρι τώρα τις βασιλόπιτες λόγω covid όπως έκαναν πριν Κορονοϊου οι άσπονδοι εχθροί τους Βλάσηδες και Σια ..Κατα τα άλλα "αριστεροί " ψάλτες της συστημικής διαχείρησης.. βρε ουστ που ξυπνήσατε τώρα..

  • Covid-19
    Covid-19 Κυριακή, 16 Μαϊος 2021 21:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ελληνική επανάσταση ήταν εθνικοαπελευθερωτική. Ήταν επανάσταση χριστιανών εναντίον μουσουλμάνων. Ήταν επανάσταση εναντίον του αλλόθρησκου δυνάστη.
    Η γαλλική επανάσταση ήταν κοινωνική επανάσταση. Καμία ομοιότητα οι δύο επαναστάσεις. Μόνο το κόμμα σας και το ΚΚΕ θέλουν σώνει και καλά να παρουσιάσουν την ελληνική επανάσταση ως ταξική πάλη. Και τα λέτε αυτά με αφορμή την μάχη στο Βαλτέτσι. Ιεροσυλία. Καλύτερα να μην πηγαίνατε καθόλου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...