Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παράρτημα Αρκαδίας: "Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στο κέρδος"

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παράρτημα Αρκαδίας: "Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στο κέρδος"

Στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στη Γαύδο αντιδρά ανοιχτά μέσω επιστολής το παράρτημα Αρκαδίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Αναλυτικότερα...

Το παράρτημα Αρκαδίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καταγγέλλει την προσπάθεια μεγάλων οικονομικών συμφερόντων να «πατήσουν πόδι» στη Γυάρο. Να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες σε ένα ιστορικό τόπο, όπως είναι το μαρτυρικό νησί η Γυάρος.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στο κέρδος.

Σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις του 2001 (ΦΕΚ 772/19-9-2001 Τεύχος Δ΄ και ΦΕΚ 1680/17-12-2001 Τεύχος Β΄) η Γυάρος έχει χαρακτηριστεί ιστορικός τόπος που «χρειάζεται ειδική κρατική προστασία… διότι αποτελεί σημαντικό χώρο ιστορικής μνήμης που έχει αναπόσπαστα συνδεθεί με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Αποτελεί ζωντανή μαρτυρία των αγώνων του Ελληνικού Λαού για ελευθερία και δημοκρατία, σύμβολο καταδίκης των βασανιστηρίων και του περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών». Έχει χαρακτηριστεί ως χώρος ιστορικής μνήμης το σύνολο του νησιού και απαγορεύεται οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα σ΄ αυτό.

Καλούμε την κυβέρνηση εδώ και τώρα να σταματήσει τις ενέργειες για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Γυάρο. Είναι βάναυση πρόκληση σε όσους εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους σ΄ αυτό το νησί που αποκαλούσαν οι ίδιοι «θανατονήσι».

Το ΔΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...