Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έκθεση με ζωγραφιές μαθητών από την Δημοτική Ραδιοφωνία στην Τρίπολη! (vd)

Έκθεση με ζωγραφιές μαθητών από την Δημοτική Ραδιοφωνία στην Τρίπολη! (vd)

Υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής διοργανώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (23/06/2021) από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, με εκθέματα ζωγραφιές μαθητών Δημοτικού που έκαναν κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown και τις μοιράστηκαν με το Δημοτικό Ραδιόφωνο.

Την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης έκανε ο κ. Δημήτρης Μανιατάκος, Διευθυντής της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, ο οποίος μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο γεννήθηκε η ιδέα της έκθεσης που είχε ως επακόλουθο τη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης ενώ ευχαρίστησε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους αλλά και τον κόσμο που παρευρέθη στην εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος ΔΕΠΕ Δήμου Τρίπολης κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε στη διαδικασία, μετά τη «γέννηση» της ιδέας, η οποία είχε μοναδικό στόχο την κινητοποίηση και δραστηριοποίηση των παιδιών κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown ενώ σε σχέση με την ανταπόκριση, όπως είπε, ήταν μεγάλη από όλη την Ελλάδα και όλων των ηλικιών.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, έδωσε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους γονείς αλλά και στη Δημοτική Ραδιοφωνία για την πρωτοβουλία τους αυτή αλλά και την υλοποίηση της ιδέας ενώ παρέδωσε και επαίνους στους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι κατάφεραν να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Ο κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος, Πρόεδρος ΔΕΠΕ του Δήμου Τρίπολης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο θέμα της υπαίθριας έκθεσης, η οποία έλαβε χώρα έμπροσθεν του Μαλλιαροπούλειου Δημοτικού Θεάτρου Τρίπολης, ανέφερε τα εξής… «Υλοποιούμε μια υπόσχεση που είχαμε δώσει όταν ξεκίνησε το πρώτο lockdown. Αποφασίσαμε όλες αυτές τις μαύρες σκέψεις που περάσαμε με τον κορονοϊό […] μετά και από ιδέα του καλλιτέχνη και φίλου μας, του Βασίλη Μανωλόπουλου, να βάλουμε λίγο χρώμα στις ζωές των παιδιών κατά την περίοδο του lockdown».

Ο Δήμαρχος, κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης, στη συνέχεια, συνεχάρη τη Δημοτική Ραδιοφωνία και τον κ. Σπηλιόπουλο για την πρωτοβουλία ενώ ανέφερε πως επρόκειτο «για μια πολύ ωραία ιδέα, σε μια στιγμή που όλοι μας, πέρυσι το Μάρτιο, είχαμε αιφνιδιαστεί». Για τις ζωγραφιές των παιδιών ο κ. Τζιούμης ανέφερε πως μερικές από αυτές «είναι προφητικές […] καθώς τα μικρά παιδιά προέβλεψαν με το ένστικτό τους το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. […] Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο από την Πελοπόννησο και ελπίζουμε να γίνουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες».

Τέλος ακολούθησε μικρό θεατρικό δρώμενο από τις «Στρίγγλες» με τη συμμετοχή των ίδιων των παιδιών.

Να σημειώσουμε πως όσα παιδιά δεν κατέφεραν να παρευρεθούν στην εκδήλωση θα λάβουν είτε ταχυδρομικά τον έπαινό τους είτε μπορούν να μεταβούν στη Δημοτική Ραδιοφωνία για να τον παραλάβουν.

Βασιλική Γαλάνη

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...