Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ο Ευβοιώτης αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου!

Για Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ο Ευβοιώτης αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου!

Την υποβολή της παραίτησής του από την θέση του Μητροπολίτη κοινοποίησε πρόσφατα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο Μητροπολίτης Ηλείας κ Γερμανός.

Για την τύχη της παραίτησής του θα αποφασίσει 2 με 3 Σεπτέμβρη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (Δ.Ι.Σ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της, με αφορμή την έναρξη της 166ης Συνοδικής περιόδου.

Μετά από την έγκριση των παραίτησής του από τους 12 Μητροπολίτες που αποτελείται η Δ.Ι.Σ. θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να κηρυχτεί χηρεύουσα η Μητρόπολη και οι διαδικασίες για την κάλυψη της κενής θέσης μαζί με άλλων τριών μητροπόλεων (Δράμας, Γόρτυνος και Αιτωλοακαρνανίας).

Σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Οκτώβριο θα συγκληθεί η Ολομέλεια Ιεραρχία της Ελλάδος για να εκλέξει τους νέους μητροπολίτες. 

Με βάση εκκλησιαστικές  πηγές, στην σχετική αίτηση της παραίτησής του, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός  εκφράζει με ευγενικό τρόπο την παράκλησή του του ώστε να τον διαδεχθεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος που είναι ο άμεσος συνεργάτης του εδώ και τουλάχιστον τα τελευταία 13 χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται πως για την επιλογή αυτή ο αρχιεπίσκοπος δεν έχει αντίθετη άποψη.

Σε ό,τι αφορά τη κάλυψη των κενών θέσεων στις άλλες τρεις Μητροπόλεις, υπάρχει και Ευβοϊκό ενδιαφέρον, αφού για την ιστορική Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως όλα δείχνουν ότι θα κατέλθει ως ισχυρός υποψήφιος ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ευσταθίου.

Πρόκειται για τον Γενικό Αρχιερατικός Επίτροπο Χαλκίδος και διευθυντή του Ορφανοτροφείου Αρρένων της Μητρόπολης, ο οποίος είναι κατά σάρκα αδελφός του Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Χαλκίδος Νικοδήμου Ευσταθίου.

Πρόκειται για σοβαρό και μορφωμένο κληρικό με μετεκπαίδευση στο εξωτερικό (Ιταλία). Μπορεί να προηγείται ο αδελφός του π. Νικόδημος,  αλλά φαίνεται ότι ο Γέροντας του Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επιφυλάσσει γι' αυτόν μεγαλύτερα σχέδια.

Οπότε, αφού ο π. Νικόδημος προορίζεται για καλύτερη θέση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο π. Νικηφόρος θα είναι μια ισχυρή υποψηφιότητα για την Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

H πληροφορία αυτή έχει αναφερθεί εδώ και καιρό σε έγκυρα εκκλησιαστικά σάιτ, αλλά ξαναήλθε στο προσκήνιο μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ιεραρχία της Εκκλησίας.

https://www.egnomi.gr\

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 00:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Επιθυμία είχε κ ο Μακαριστός Ιερεμίας. Τώρα αυτός πάει με τις ευλογίες του θε(ι)ου.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 23:01 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΠΟΙΟΣ;;;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...