Menu
RSS
Παρασκευή, 07/10/2022
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Σχεδόν 8.000.000 € στην πραγματική οικονομία μέσα από τη δράση της ΤΑΠΤοΚ! (εικόνες - βίντεο)

Σχεδόν 8.000.000 € στην πραγματική οικονομία μέσα από τη δράση της ΤΑΠΤοΚ! (εικόνες - βίντεο)

Τα εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια για χρηματοδότηση, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΤΑΠΤοΚ Αρκαδία 2020, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Art Mainalon» στη Βυτίνα.

Πρόκειται για χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, σε περιοχές των Δήμων Γορτυνίας, Μεγαλόπολης και Τρίπολης, μέσω της δράσης "Ενίσχυση του εκσυγχρονισμού επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών η στην παραγωγή και διάθεση μεταποιητικών προϊόντων στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος" 2014-2020".

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας τόνισε στην τοποθέτησή του ότι «από το ΕΣΠΑ 2014-2020 έχουμε διαθέσει περίπου 100.000.000 ευρώ για την επιχειρηματικότητα σε ολόκληρη την περιφέρεια. Χωρίς επιχειρήσεις και χωρίς ιδιωτικό τομέα, δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Για αυτό τα συγκεκριμένα χρήματα πρέπει να αξιοποιούνται σωστά. Η Αρκαδία είναι μία περιοχή με οικονομικά προβλήματα και συρρίκνωση πληθυσμού. Το θετικό είναι ότι έχουμε μια μεγάλη επένδυση από τον κ. Δέμο με εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση και πολλές θέσεις σε επαγγέλματα που θα υποστηρίζουν τον κόσμο που θα εργάζεται εκεί. Για την Τρίπολη, η μοναδική λύση είναι η ανάπτυξη της Βιομηχανικής της περιοχής. Επίσης, ανακοινώνω ότι η Τρίπολη θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Για την Μεγαλόπολη, πρέπει να είμαστε στρατευμένοι η πόλη να εξακολουθήσει να είναι ενεργειακός κόμβος, αλλά ταυτόχρονα να γίνει και συγκοινωνιακός κόμβος. Συγχαίρω τον Μανώλη Σκαντζό, το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Διευθυντή της ΤΑΠΤοΚ.»

Ο Πρόεδρος της ΤΑΠΤοΚ κ. Μανώλης Σκαντζός υπογράμμισε ότι πρόκειται μία δράση συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 €, όσον αφορά τη δημόσια δαπάνη, ποσό που σχεδόν διπλασιαστεί με την ιδία συμμετοχή. «Είναι μία τόνωση της τοπικής οικονομίας, μέσω του ΕΣΠΑ. Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Σχεδόν το 90% των επενδυτικών σχεδίων ικανοποιήθηκαν».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομίας και Διοίκησης κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος υπογράμμισε το πολύ σημαντικό έργο που κάνει η ΤΑΠΤοΚ και συμπλήρωσε ότι ο στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου «είναι να φέρουμε πόρους στην Αρκαδία και να αναστρέψουμε την πτωτική πορεία που είχε εδώ και χρόνια».

 

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας και μέλος του Δ.Σ. της ΤΑΠΤοΚ κ. Στάθης Κούλης μίλησε για τη σημασία των επενδύσεων στην περιοχή, σε συνδυασμό με τα δημόσια έργα στη Γορτυνία. «Συνεχάρη τα στελέχη και τους συνεργάτες στην εταιρεία που υπερέβαλαν εαυτόν όλο αυτό το χρονικό διάστημα» είπε.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος τόνισε ότι «το πρόγραμμα της ΤΑΠΤοΚ αποδείχτηκε μία επιτυχημένη επιλογή για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών και των επιχειρήσεων. Δίνω συγχαρητήρια στον κ. Σκαντζό, στον κ. Μαντά και σε όλο το διοικητικό συμβούλιο για την άριστη συνεργασία που είχαμε».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής έδωσε συγχαρητήρια για την εξέλιξη αυτή, αλλά και για την ικανοποίηση του αιτήματος του Επιμελητηρίου να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της δράσης.

Ο Διευθυντής της ΤΑΠΤοΚ κ. Παναγιώτης Μαντάς δήλωσε «εξαιρετικά ικανοποιημένος τόσο από τους επενδυτές, όσο και από τους θεσμικούς παράγοντες που αναγνώρισαν ότι η επιχορήγηση τριάντα νέων επιχειρήσεων σε μία περιοχή που φθίνει οικονομικά θα δημιουργήσουν ένα συνολικό κύκλο εργασιών άνω των 8.000.000 ευρώ που θα δώσει μία τονωτική ανάσα. Ευχαριστώ όλα τα στελέχη της εταιρείας.»

Το στέλεχος οικονομικών και λογιστικών εργασιών μονάδας Γ’ του ΕΦΔ Αλέξανδρος Παπαγιαννόπουλος είπε ότι «θα είμαστε δίπλα στους επενδυτές, με στόχο να ολοκληρώσουν ομαλά τα σχέδιά τους και να γίνει η απορρόφηση χρημάτων, ώστε να πέσουν στην αγορά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

Την οργάνωση και επιμέλεια της εκδήλωσης της ΤΑΠΤοΚ στη Βυτίνα είχε η Προϊσταμένη Μονάδας «Γ» της ΤΑΠΤοΚ Αρκαδία 2020, κυρία Δώρα Γκρίτζαλη.

7 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 19:05 Σύνδεσμος σχολίου

  Πως τα καταφέρνουν μερικοί και πιάνουν στασίδι παντού και πάντα; Η γλώσσα τους έχει βγάλει καρούλες!!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 18:34 Σύνδεσμος σχολίου

  Δημοσιεύστε αν έχετε τα κότσια και τα ονόματα αυτών που χρημοτοδοτήθηκαν για τα επενδυτικά τους σχέδια (τι, που και πόσο). Για να δω θα το κάνετε;

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 16:15 Σύνδεσμος σχολίου

  γαννακούρα τους βλέπεις τους δικού σου....πήγαν με το σκαντζό και στηρίζουν τζιούμη

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 23:30 Σύνδεσμος σχολίου

  Καλά ρε Εύη με αυτούς τους τραχανοπλαγιαδες θα έκανες δουλειά ??

 • τζέφρι μινέϊκο τσαντ
  τζέφρι μινέϊκο τσαντ Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 17:21 Σύνδεσμος σχολίου

  Λεφτά (για κρατικοδίαιτα κοπριταριά) υπάρχουν

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 16:27 Σύνδεσμος σχολίου

  Δυνατή ομάδα

 • ΑΛΗΘΕΙΑ
  ΑΛΗΘΕΙΑ Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 16:17 Σύνδεσμος σχολίου

  ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ! ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΤΑΠΤΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...