Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Χελιδονίσματα» 2024 με τη συμμετοχή δημοτικών σχολείων από την Αρκαδία (εικόνες)

«Χελιδονίσματα» 2024 με τη συμμετοχή δημοτικών σχολείων από την Αρκαδία (εικόνες)
 
Η φωλιά για τα χελιδόνια έχει μεγάλη σημασία για αυτά όπως ακριβώς και για μας τους ανθρώπους έχει το σπίτι μας. ‘Έτσι λοιπόν με τη βοήθεια των μικρών μας φίλων φτιάξαμε και φέτος φωλιές από πηλό, δημιουργώντας έτσι μοναδικούς δεσμούς «φιλίας» με τα λευκοχελίδονα Delichon urbicum, στο πλαίσιο της χαρούμενης περιβαλλοντικής δράσης «Χελιδονίσματα», που συντονίζεται πανελλαδικά από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, κατά τη διάρκεια του μήνα Μάρτη (στις 7, 14 και 28/3).
Τα «Χελιδονίσματα» διοργανώνονται κάθε άνοιξη από τη Μονάδα Διαχείρισης κυρίως για σχολικές ομάδες και περιλαμβάνουν διάφορες δράσεις όπως α) τα κάλαντα της άνοιξης, β) ενημέρωση για μικρούς και μεγάλους για τα είδη χελιδονιών που συναντάμε στην προστατευόμενη περιοχή του Πάρνωνα γ) κατασκευή χελιδονοφωλιών, με τις οδηγίες και την καθοδήγηση των στελεχών της Μονάδας Διαχείρισης της Νότιας Πελοποννήσου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα δημοτικά σχολεία Παραλίου Άστρους και Πελετών στην Αρκαδία, αλλά και το δημοτικό σχολείο Άστρους που επισκέφτηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της περιοχής. Με τους μαθητές των σχολείων τραγουδήσαμε και δημιουργήσαμε 90 περίπου χελιδονοφωλιές .. ένας καλός αριθμός για να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην προστασία των χελιδονιών
«Σκοπός των «χελιδονισμάτων» είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας πήλινες χελιδονοφωλιές. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το πώς κατασκευάζονται οι φωλιές και αφού τις έφτιαξαν τις πήραν στη συνέχεια μαζί τους και αφού στεγνώσουν, θα τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες (φιλόξενες) κατοικίες».
@Elliniki Ornithologiki Etaireia

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...