Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυτή είναι η «Νερότρυπα» του Μαινάλου! (εικόνες)

Αυτή είναι η «Νερότρυπα» του Μαινάλου! (εικόνες)

Χαρήκαμε ιδιαιτέρως που σας άρεσε το αφιέρωμα στη Χιονότρυπα της Κανδήλας, και έτσι θα συνεχίσουμε την παρουσίαση των θαυμάτων της αρκαδικής φύσης. Αυτή τη φορά σειρά έχει η «Νερότρυπα», ένα εντυπωσιακό σπήλαιο στην καρδιά του Μαινάλου σε υψόμετρο 1400 μέτρων.

Το σχετικά μικρό στόμιο της δεν προδιαθέτει τον επισκέπτη γι’ αυτό που τον περιμένει όταν κατέβει εντός της, χρησιμοποιώντας την ψηλή (και ευτυχώς ασφαλέστατη) σκάλα που είναι τοποθετημένη εκεί: Το εσωτερικό του σπηλαίου είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο, φτάνει σε βάθος μεγαλύτερο των δέκα μέτρων, ενώ αρκετό νερό ρέει στα τοιχώματα και στην οροφή του. 

Οι ποιμένες της περιοχής, σε παλιές εποχές, χρησιμοποιούσαν τη Νερότρυπα ως αποθήκη για τα ευπαθή γαλακτοκομικά τους προϊόντα, αλλά και ως δεξαμενή νερού το οποίο συγκέντρωναν σε αυτοσχέδιες στέρνες/γούρνες. Η πρόσβαση στη Νερότρυπα δεν είναι δύσκολη, αλλά λόγω της βλάστησης υπάρχει η πιθανότητα να περάσουμε σχετικά κοντά της και να μην τη δούμε. Γι’ αυτό σας παραθέτουμε τις ακριβείς συντεταγμένες της: Ν 37ο 40.467’ Ε 022ο 15.117’ Καλές αναζητήσεις!

Τάσος Κεχαγιάς

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...