Menu
RSS
Κυριακή, 12/04/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Το 1ο Συνέδριο της Ορθοδοξίας του Ελληνισμού στην Αρκαδία!

Το 1ο Συνέδριο της Ορθοδοξίας του Ελληνισμού στην Αρκαδία!
Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Πανελλαδικής Ένωσης με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμο, στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Γεώργιος Ζαραφέτας, κατά την συνάντηση αυτή είπε:


«Μακαριότατε,

Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων διοικείται από 25μελές Δ.Σ. και σκοπός της ιδρύσεως της είναι η διατήρηση και διαφύλαξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας και η προστασία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας από την λαίλαπα της Παγκοσμιοποίησης.

Μέσα στους σκοπούς αυτούς εντάσσουμε και δραστηριοποιούμεθα για την ανάταση και ανάδειξη των Ιερών Μονών της Αρκαδίας, «ο φάρος της Ορθοδοξίας», το Άγιον Όρος της Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο όλων αυτών των σκοπών και στόχων  έχουμε διοργανώσει 7 Ημερίδες στα Ιστορικά μοναστήρια της Μάνας γης Αρκαδίας.

Τις Ημερίδες αυτές τις διοργάνωσε η Πανελλαδική Ένωση, που καλύπτει ένα μεγάλο σωματειακό χώρο της Αρκαδίας, μαζί με τους Σεβαστούς Ιεράρχες μας, το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και. Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία και το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο, καθώς και με το Δραστήριο Αντιπεριφερειάρχη Ευάγγελο Γιαννακούρα.

Οι Ημερίδες αυτές τιμήθηκαν από σύσσωμο τον Αρκαδικό Λαό κι από τους όμορους Νομούς της Αρκαδίας, αλλά και από τους Αρκάδες της διασποράς, καθώς και από Μητροπολίτες που έλκουν την Αρκαδική Καταγωγή.

Μετά την μεγάλη αυτή επιτυχία που αξιολογήθηκε από τους άξιους Ιεράρχες μας, αποφασίσαμε όλοι μαζί, Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων - Εκκλησία και Τοπική Αυτοδιοίκηση, να συνδιοργανώσουμε το 1° Συνέδριο της Ορθοδοξίας του Ελληνισμού στη μάνα γη Αρκαδία. Αυτή που ανέδειξε επτά (7) Πατριάρχες και εκατοντάδες Μητροπολίτες αλλά και Κολοκοτρωναίους, που έδωσαν μάχη για την Ορθοδοξία και τη λευτεριά του έθνους.

Στόχος μας είναι, η Αρκαδία να γίνει τόπος Προσκυνηματικού Θρησκευτικού προορισμού της Ορθοδοξίας, αξιολογώντας και το γεγονός ότι η Αρκαδία έχει αρκετούς Αγίους δικούς της (στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας), οι οποίοι άγιασαν στην Αρκαδική γη, τους οποίους τιμάμε και μνημονεύουμε και προσκυνάμε.

Μακαριότατε, Σας καλούμε όπως στις 26 Απριλίου έρθετε στην ιστορική Τριπολιτσά και ευλογήσετε και εγκαινιάσετε το 1ο Συνέδριο της Ορθοδοξίας του Ελληνισμού.»

Ο Μακαριότατος απεδέχθη την πρόσκληση και εξέφρασε την ευχαρίστησή του για το μεγάλο έργο των Μητροπολιτών μας και της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων.

Ο Πρόεδρος κ. Ζαραφέτας ευχαρίστησε τον Μακαριότατο για την αποδοχή της πρόσκλησης.

Όλη η συζήτηση διεξήχθη μέσα σε πατρικό και συμβουλευτικό κλίμα από τον Μακαριότατο.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ & ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ κκ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ & ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ κκ ΙΕΡΕΜΙΑΣ

Ο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ

και Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

Ραβάνη Δήμητρα

Δικηγόρος

2 σχόλια

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...