Menu
RSS
Κυριακή, 16/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σκουπίδια στους δρόμους και κατεστραμμένες πινακίδες σε πολλά σημεία της Αρκαδίας

Σκουπίδια στους δρόμους και κατεστραμμένες πινακίδες σε πολλά σημεία της Αρκαδίας
Έκκληση απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας για προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας περιουσίας. Η παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη γίνεται με αφορμή απαράδεκτες εικόνες που εντοπίζει κανείς στο σύνολο σχεδόν του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.
 
Ενδεικτικά στην παλιά εθνική οδό Τρίπολης- Μεγαλόπολης σκουπίδια βρίσκονται πεταμένα κατά μήκος όλου του δρόμου, προσβάλλοντας την αισθητική μας, μολύνοντας το περιβάλλον, ενώ παράλληλα αποτελούν και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Αντίστοιχα στο δρόμο Τρίπολης – Άστρους το σύνολο σχεδόν των πινακίδων σήμανσης είναι καλυμμένες με συνθήματα πάσης φύσης και με αυτοκόλλητα αποτελώντας κίνδυνο για τους οδηγούς κυρίως τις νυχτερινές ώρες.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας προβληματισμένος από την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που είναι ενδεικτική του ελλείμματος παιδείας που υπάρχει σε κάποιους από τους πολίτες απευθύνει έκκληση να σταματήσει το φαινόμενο της καταστροφής του περιβάλλοντος και της δημόσιας περιουσίας.
 
Μάλιστα κάλεσε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να δείξει τις εικόνες αυτές που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο της Π.Ε.Αρκαδίας και ζήτησε να μεταφέρουν το μήνυμα στους πολίτες ώστε αυτοί να δείξουν ευαισθησία για το περιβάλλον και να το προστατέψουν όπως προστατεύουν το σπίτι τους.
 
Ο κ. Γιαννακούρας επισημαίνει πως οι πολίτες που επιδεικνύουν έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον και τη δημόσια περιουσία είναι ανεύθυνοι, απαίδευτοι, απολίτιστοι, αναίσθητοι και καταστροφικοί όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για το μέλλον των παιδιών τους.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης τονίζει πως πέραν του αισθητικού προβλήματος που δημιουργείται και των κινδύνων που ενέχονται για τους οδηγούς και την δημόσια υγεία των πολιτών υπάρχει και επιβάρυνση οικονομική, αφού απαιτούνται πολλά χρήματα για την αντικατάσταση των πινακίδων αλλά και για τον καθαρισμό των δρόμων. Το δρόμο Τρίπολης - Μεγαλόπολης τον έχουν καθαρίσει ήδη τρεις φορές και απαιτείται και πάλι καθαρισμός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...