Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βραβεύτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό κατά του καπνίσματος (vd)!

Βραβεύτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό κατά του καπνίσματος (vd)!
Τα εγκαίνια του πολυχώρου που δημιουργήθηκε στο πρώην Δημαρχείο Τεγέας για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων για την Πρόληψη του Καπνίσματος έγιναν το πρωί της Τετάρτης.
Στη συνέχεια, έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό «Να ζει κανείς ή να καπνίζει;».
Στην εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βραβεύτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί  από 12 σχολεία της Περιφέρειας. 
Το σχολικό έτος 2013-2014 είναι αφιερωμένο σε δράσεις κατά του καπνίσματος. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π. & Δ. Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών υλοποίησε το πρόγραμμα «Να ζει κανείς ή να καπνίζει;» με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας για τους κινδύνους που συνδέονται με τη συνήθεια του καπνίσματος.
Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, υλοποιήθηκαν στις σχολικές μονάδες όλης της Περιφέρειας εκπαιδευτικά προγράμματα, ενημερώσεις από επιστημονικά αρμόδιους φορείς και βιωματικές δράσεις. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε για τη φετινή χρονιά με τη διεξαγωγή μαθητικού διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχαν 30 σχολικές μονάδες και περισσότεροι από 800 μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.
Δείτε το βίντεο.
Β.Π.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...