Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από τη χρήση του ζεόλιθου στην Αρκαδία! (vd)

Τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από τη χρήση του ζεόλιθου στην Αρκαδία! (vd)
Ένα από τα πλέον πολύτιμα φυσικά προϊόντα με αρκετές ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό ιδιότητες υπάρχει στην Ελλάδα και σε μεγάλες ποσότητες στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.
Ο λόγος για τον ζεόλιθο, ο οποίος αναφέρεται να έχει μια κρυσταλλική δομή τέτοια η οποία του προσδίδει αρκετά ευεργετικές ιδιότητες.
Στην ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου, στόχευσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας στην εκδήλωση που διοργάνωσε την Κυριακή 1 Ιουνίου στις 8 μ.μ. προκειμένου να ενημερωθούν για τις σημαντικές εφαρμογές του ζεόλιθου στην χρήση της γεωργίας.
 
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, ο Δρ. Νίκος Λυγερός παρουσίασε αναλυτικά την χρήση του ζεόλιθου στην προστασία του περιβάλλοντος και στην τόνωση της οικονομίας.
Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξαν ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και το μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ.κ. Γιάννης Τρουπής, Νίκος Τότσης και Σωτήρης Πετρόπουλος.
 
fotoepimezeolithos
 
 
Τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση του ζεόλιθου ανέπτυξε στην διάρκεια της εκδήλωσης οεισηγητής Δρ. Λυγερός.
Αναφορικά, ελάχιστα από τα χαρακτηριστικά του είναι:
  • Στην βιολογική γεωργία χρησιμοποιείται ως 100% φυσικό προϊόν με τις ευεργετικές του επιδράσεις να είναι μόνιμες, αφού δεν αποικοδομείται όπως τα άλλα βελτιωτικά εδάφους.
  • Στην Κτηνοτροφία, μειώνει την φαρμακευτική αγωγή των ζώων και την θνησιμότητα των νέων ζώων και συμβάλει στην ανάπτυξή τους.
  • Στο περιβάλλον βελτιώνει την ποιότητα πόσιμου νερού και βοηθάει στην ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό πολλών υδρόβιων οργανισμών.
  • Στην ιχθυοκαλλιέργεια φιλτράρει το νερό και απορροφά την αμμωνία.
 
 
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Δρ. Λυγερός απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των παρευρισκομένων.
Από την Τετάρτη 4 Ιουνίου στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr στο webtv, μπορείτε να δείτε και την παρουσίαση της εκδήλωσης.
 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...