Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρκαδία: «Βάρος» στην αγροτική και τουριστική ανάπτυξη δίνει για το 2016

Αρκαδία: «Βάρος» στην αγροτική και τουριστική ανάπτυξη δίνει για το 2016

Στον απολογισμό που έγινε στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, ο αντιπεριφερειάρχης, Βαγγέλης Γιαννακούρας , μίλησε  για όσα συνέβησαν στην Περιφερειακή Ενότητα της  Αρκαδίας , το 2015.

Δύσκολη χαρακτήρισε τη χρονιά για την Ελλάδα η οποία «φλέρταρε» -όπως είπε- με την οικονομική καταστροφή, αλλά οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας κι όλες οι διευθύνσεις της έχουν να δείξουν σημαντικό έργο.

«Τα προβλήματα των συμπολιτών μας είναι και δικά μας προβλήματα», τόνισε και προσέθεσε: «Παρά τη μείωση του προσωπικού, η προσπάθεια των υπάλληλων είναι μεγάλη όπως στην περίπτωση  της Διεύθυνσης μεταφορών που για το 2015 εξυπηρετήθηκαν 22.000 υποθέσεις.

Το βάρος της περιφέρειας έχει πέσει στην ανάπτυξη του τόπου και ειδικά στους δυο πυλώνες, την τουριστική και την αγροτική ανάπτυξη.

Πάνω σε αυτούς τους στόχους έχει γίνει ο σχεδιασμός όλων των έργων».

Στη συνέχεια, είπε ότι πραγματοποιήθηκαν έργα που βελτιώνουν την αγροτική οικονομία του τόπου, όπως φράγματα, γεωτρήσεις, αρδευτικά έργα, βελτίωση βατότητας σε στάνες και βοσκοτόπια, συντήρηση ποτίστρων και κατασκευή νέων, κατασκευή ομβροδεξαμενών, αγροτικοί εξηλεκτρισμοί και άλλα.

Κατόπιν, έκανε λόγο για την ελαχιστοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε σχέση με το παρελθόν, την επένδυση σε εκδηλώσεις που είχαν ανταποδοτικό όφελος για τους πολίτες αλλά και για το μεγάλο «αγκάθι» το οποίο στάθηκε εμπόδιο στην υλοποίηση των έργων το καλοκαίρι που δεν ήταν άλλο από τα «capital controls».

Θρησκευτικός τουρισμός και βοήθεια στα αθλητικά δρώμενα είναι δυο ακόμα στόχοι για την Αρκαδία.

Το 2015 μέσα στην οικονομική κρίση ,όπως είπε, ολοκληρώθηκαν 41 έργα στην περιφερειακή ενότητα ύψους 10.389.700 ευρώ, άλλα 41 έργα εκτελούνται αυτή την στιγμή ύψους 9.143.750 ευρώ,38 έργα έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί ύψους 7.109.320 ευρώ και 92 έργα βρίσκονται υπό μελέτη ύψους 16.678.050 ευρώ.

Κλείνοντας πρόσθεσε πως παρά τις δυσκολίες το 2015 ήταν μια επιτυχημένη χρονιά για την Αρκαδία.

«Έχουμε και δείχνουμε έργο στους συμπατριώτες μας. Μπράβο σε όλο το προσωπικό  για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει» είπε κλείνοντας.

Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...