Menu
RSS
Τετάρτη, 22/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη: 9 στις 10 μανούλες θέλουν να θηλάσουν τα παιδιά τους! (vd)

Τρίπολη: 9 στις 10 μανούλες θέλουν να θηλάσουν τα παιδιά τους! (vd)
Στο Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, βρέθηκαν νέες και μέλλουσες μανούλες, με σκοπό να ενημερωθούν για τα οφέλη που προσφέρει ο θηλασμός, στα νεογέννητα μωρά αλλά και στις ίδιες.
Την ικανοποίηση της εξέφρασε η διαχειρίστρια της ομάδα υποστήριξης μητρικού θηλασμού στην Τρίπολη, Κατερίνα Κατσιάνη, για την συμμετοχή του κόσμου αλλά και τα μελή τους που αριθμούν τα 250 άτομα, μέσα σε μόλις ενάμισο χρόνο.
Σε δηλώσεις της η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης και εθελόντρια σύμβουλος του συνδέσμου θηλασμού Ελλάδος και πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC, Κορίνα Μουζάκη, έλυσε αρκετές απορίες πάνω στο θέμα.
Μίλησε για τα μυστικά της επιτυχίας ενός θηλασμού, ενώ απάντησε και στις συχνές ερωτήσεις των νέων μαμάδων, όπως το εάν έχουν γάλα, το εάν το μωρό τους χορταίνει και ποτέ, εάν το μωρό τους μπορεί να μεγαλώσει χωρίς να πάρει επιπρόσθετο γάλα.
Τα τελευταία χρόνια, όπως είπε, υπάρχει μεγάλη στροφή στο θηλασμό κάτι για το οποίο βοηθά το διαδίκτυο και το συγκεκριμένο δίκτυο των ομάδων που έχουν δημιουργηθεί.
«Υπάρχει μια ερεύνα του Ινστιτούτου υγείας του παιδιού για το 2009 που δείχνει ότι οι μαμάδες θέλουν να θηλάσουν στο συντριπτικό ποσοστό του 90%» είπε.
Τέλος, όσον αφορά το ρολό του μπαμπά στο θηλασμό τόνισε ότι ο μπαμπάς φροντίζει το μωρό, φροντίζοντας την μαμά στην αρχή.
Να σημειώσουμε ότι εκτός από καφέ και διάφορα ροφήματα ειδικά φτιαγμένα γλυκίσματα για τις μανάδες που θηλάζουν, υπήρχαν στον χώρο.
Δείτε εικόνες και βίντεο.
Μ.Σ.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...