Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρκαδική καταγωγή έχει ο αστυνομικός συντάκτης που χτυπήθηκε με καδρόνια στην Αθήνα (εικόνες)

Αρκαδική καταγωγή έχει ο αστυνομικός συντάκτης που χτυπήθηκε με καδρόνια στην Αθήνα (εικόνες)
Προληπτικά, στον Ερυθρό Σταύρο νοσηλεύεται ο αστυνομικός συντάκτης του Αθήνα 9.84 Δημήτρης Πέρρος, ο οποίος τραυματίσθηκε σήμερα στο κεφάλι την ώρα του ρεπορτάζ από ομάδα αγνώστων που αποκόπηκε από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών.
Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Πέρρος, έχει καταγωγή από το Άστρος Κυνουρίας.
Οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στον συνάδελφο με καδρόνια και τον χτύπησε επανειλημμένως στο κεφάλι, το πρόσωπο, την πλάτη και στον θώρακα.
Ο Δημήτρης διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στον Ερυθρό Σταυρό, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, με ράμματα στο μέτωπο και στο σαγόνι, ενώ υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία. Σύμφωνα με τους γιατρούς του Ερυθρού, δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.
 
Πώς περιγράφει την επίθεση ο Δημήτρης Πέρρος
«Μίλαγα στο κινητό, την ώρα του ρεπορτάζ. Δίπλα μου ήταν άλλη μια κοπέλα που τραβούσε φωτογραφίες. Ένας – δύο κουκουλοφόροι την απομάκρυναν. Ο ένας με ρώτησε: «Είσαι συνάδελφος;» Του είπα, «είμαι δημοσιογράφος, δεν ενοχλώ» και άρχισα να απομακρύνομαι. Κατάλαβα ότι, γύρισαν πίσω και πήγαν στους υπόλοιπους (στο μπλοκ). Στη Θεμιστοκλέους, ήταν μια διμοιρία των ΜΑΤ, όχι σε μεγάλη απόσταση. Προσπάθησα να κινηθώ προς εκείνο το σημείο και μετά δεν θυμάμαι τίποτα. Ήμουν πεσμένος στο δρόμο κα μετά βρέθηκα στο ασθενοφόρο. Ούτε τα χτυπήματα δεν θυμάμαι».

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος απηύθυνε προειδοποίηση προς όσους στοχοποιούν δημοσιογράφους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να προσέξουν πάρα πολύ αυτοί που στοχοποιούν δημοσιογράφους και δημιουργούν κοινωνικούς αυτοματισμούς, τι μπορεί να έχουμε στο μέλλον. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή» και πρόσθεσε «καταλαβαίνουμε ότι, υπάρχει ένταση. Η κρίση έχει δημιουργήσει εντάσεις αλλά, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όταν στοχοποιούμε δημοσιογράφους».
«Η ενημέρωση δεν φιμώνεται», δήλωσε η Μαρία Αντωνιάδου, μέλος του δ.σ. της ΕΣΗΕΑ και πρόσθεσε «όσοι μας στοχοποιούν να ξέρουν ότι θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντί τους».
Ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν την επίθεση εξέδωσαν η ΕΣΗΕΑ, ο Δήμος Αθηναίων, η ΝΔ και το Ποτάμι.
Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο από το Μακελειό...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...