Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

2.600.000 € από το ΕΣΠΑ για να ολοκληρωθούν τα έργα κατασκευής του γηροκομείου Λεωνιδίου

2.600.000 € από το ΕΣΠΑ για να ολοκληρωθούν τα έργα κατασκευής του γηροκομείου Λεωνιδίου

Την προγραμματική σύμβαση ανάμεσα σε Περιφέρεια και Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Διαφώνησαν μόνο οι Βαγγέλης Γούργαρης και Νίκος Πατσαρίνος.

Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση της ανέγερσης κτιρίου Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων ατόμων στο Λεωνίδιο Αρκαδίας που θα εξυπηρετεί ηλικιωμένα άτομα, καθώς και χρονίως πάσχοντες, η οποία κατασκευάζεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Η Μονάδα θα είναι δυναμικότητας 14 δίκλινων θαλάμων για τη διαμονή 22 αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων και 6 μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων. Σκοπός του έργου είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων στέγασης και φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων και χρονίως πασχόντων στην περιοχή της Αρκαδίας.

Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και αρχικά είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το οποίο έχει καταρρεύσει και πλέον η μόνη λύση είναι η χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί.

Η προτεινόμενη πράξη, που ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο, έχει προϋπολογισμό 2.665.622,32 ευρώ και αφορά στη συνέχιση και ολοκλήρωση της εν εξελίξει εργολαβίας.

Μέχρι τώρα, έχουν γίνει έργα αξίας 264.000 ευρώ και το έργο έχει φτάσει στα τσιμέντα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας και προσέθεσε ότι είναι ένα σημαντικό έργο για την κοινωνία, αφού δεν υπάρχει άλλη δομή στην περιοχή.

Ο Περιφερειάρχης εξήγησε ότι «μάς ζητήθηκε η βοήθεια και τη δίνουμε, λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής. Το πρόβλημα είναι το κόστος λειτουργίας αυτών των δομών και κανένας αυτοδιοικητικός φορέας δεν έχει τη δυνατότητα να αναλάβει την ευθύνη του λειτουργικού κόστους».

Ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Πατσαρίνος εξέφρασε τη διαφωνία του λέγοντας ότι «σε μια περίοδο που το ΕΣΠΑ που είναι περιζήτητο και υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες, θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να είναι στις προχειρότητες, αφού μιλάμε για 2.600.000 ευρώ για να εξυπηρετηθούν 28 άτομα.

Θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες σε άλλες δομές και κοινωνικές ανάγκες».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...