Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο 97χρονος πρόσφυγας Τ. Μουκάκης αναρωτιέται: «Είναι δυνατόν να διδάσκεται στα σχολεία ότι δεν έγινε Μικρασιατική Καταστροφή;» (vd)

Ο 97χρονος πρόσφυγας Τ. Μουκάκης αναρωτιέται: «Είναι δυνατόν να διδάσκεται στα σχολεία ότι δεν έγινε Μικρασιατική Καταστροφή;» (vd)
Στη μνήμη της Μικρασιατικής καταστροφής ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που έγινε το πρωί της Κυριακής, στην Πλατεία Φιλικών, όπου υπάρχει το Μνημείο του Προσφυγικού Ελληνισμού.
Παρών ήταν φυσικά και ένας από τους τελευταίους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, ο κ. Τάσος Μουκάκης, ο οποίος είπε ότι γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου στο δήμο Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης.
Ο 97χρονος κ. Μουκάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο, βουρκωμένος και συγκινημένος, ενώ μετά έκανε το παράπονο του ενώπιον του Υφυπουργού Παιδείας, Θεοδόση Πελεγρίνη...
«Στην Λακωνία και στην Αρκαδία δεν τύχαμε της υποδοχής που θα θέλαμε. Είναι ένα παράπονο... Εδώ, υπάρχει Υπουργείο Παιδείας, υπάρχει Οργανισμός Εκδόσεων Σχολικών Βιβλίων. Πως είναι δυνατόν να γράφεται και να διδάσκεται στα παιδιά ότι η Μικρασιατική Καταστροφή δεν έγινε; Έγινε λέει μια παρεξήγηση στα παράλια της Σμύρνης! Τότε τι θέλει ο Καραγιάννης εδώ; Τι θέλω εγώ εδώ; Ήρθαμε εκδρομή και μείναμε στην Ελλάδα; Πως επιτρέπουν να διδάσκονται αυτά τα κείμενα στα παιδιά μας; Είναι δυνατόν να το ανέχεται το Υπουργείου Παιδείας; Όσοι δεν έχουν μνημείο, δεν έχουν μνήμη.»
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ 9.00 ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...