Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Αρκαδία" να ονομαστεί το λάδι της Γορτυνίας με τις θεραπευτικές ιδιότητες!

"Αρκαδία" να ονομαστεί το λάδι της Γορτυνίας με τις θεραπευτικές ιδιότητες!
 

Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων που καλύπτει ένα μεγάλο σωματειακό χώρο της Αρκαδίας, η οποία ιδρύθηκε με σκοπό να συνεργασθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη της Αρκαδίας, μέσα στο πλαίσιο της ανάπτυξης εντάσσεται και το «Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο Αγροδιατροφικών Ερευνών» που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία, όπου διαπιστώθηκε από την έρευνα «Της Ελιάς», ότι το Γορτυνιακό Αρκαδικό Λάδι έχει μεγάλες φαρμακευτικές ιδιότητες για την υγεία του ανθρώπου.

Το Συνέδριο τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας, ο οποίος κατά την ομιλία του χαιρέτησε τους Συνέδρους και ευχαρίστησε τους Ερευνητές και πρότεινε το λάδι που έχει τις φαρμακευτικές ιδιότητες να φέρει στο περιτύλιγμά του τη λέξη «Αρκαδίας».

Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων ζητάει από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη να υποβάλει αμέσως Αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο για δέσμευση του ονόματος «Θεραπευτικό Λάδι Αρκαδίας». Η Π.Ε.Α. αναλαμβάνει να δημιουργήσει φάκελο με επικαιροποιημένη τη μελέτη έρευνας από όλα τα αρμόδια Υπουργεία. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη με τον επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε.Α. κ. Γεώργιο Ζαραφέτα και συμφωνήθηκε κοινή δράση για την επιτυχία του σκοπού, που είναι η κατοχύρωση της ονομασίας «Αρκαδία».

Το Συνέδριο ετίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Π.Ε.Α. Νίκος Θεοδωρακόπουλος, ο επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ε.Α. Γ. Ζαραφέτας και ο Αντώνης Δρεμέτσικας Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ε.Α.

Στις 19 Αυγούστου η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ διοργάνωσε Ημερίδα, με μεγάλη επιτυχία, στην Δάφνη Γορτυνίας, για ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών της περιοχής,  από τον καθηγητή κ. Προκόπη Μαγιάτη και την κ. Ελένη Μάλλιου, Ερευνήτρια στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

3 σχόλια

  • Arcadia
    Arcadia Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 15:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Σας ευχαριστουμε πολυ για ολα αυτα που εχετε κανει για την Αρκαδια τοσα χρονια τωρα. Φυσικα και το μελλον του λαδιου το εμπιστευομαστε στα δικα σας και μονο χερια!Οτι να 'ναι....

  • Κ
    Κ Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 20:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Ας μείνει στις δημόσιες σχέσεις η ΠΕΑ, και ας αφήσει τα αγροδιατροφικα στους αρμόδιους. ελεος με τον κάθε έναν που είδε φως και μπήκε.

  • Ντουντουλας
    Ντουντουλας Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 19:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Δωστε χορταρι στο λαο.
    Ο Σωρρας κατα των μνημονιων, το νερο του Καματερου κατα του καρκινου, το λαδι της κατω Γορτυνιας με τις....φαρμακευρικες ιδιοτητες και το ..ροδι του Παρασκευοπουλου κατα του ....ΣΥΡΙΖΑ. ΟΧΙ αλλο καρβουνοοοοο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...