Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη - Δωρεάν τμήματα κολύμβησης για παιδιά!

Τρίπολη - Δωρεάν τμήματα κολύμβησης για παιδιά!
Δωρεάν παιδικά τμήματα κολύμβησης θα λειτουργήσουν στην Τρίπολη
Το μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Τρίπολης, ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης και Αθλητικών Κολυμβητικών Συλλόγων» ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Δήμος Τρίπολης για 5η συνεχόμενη χρονιά προγραμματίζει τη λειτουργία τμημάτων κολύμβησης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με κοινωνικά κριτήρια.
Ο Δήμος επιθυμεί να λειτουργήσουν παιδικά τμήματα με την συνεργασία των αθλητικών κολυμβητικών συλλόγων της πόλης μας. Τα κριτήρια που θα γίνει η επιλογή θα είναι αυστηρά κοινωνικά και με σειρά προτεραιότητας με μέγιστο αριθμό τα 30 παιδιά ηλικίας 6-14 ετών και 12 παιδιά προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών). Τα παιδιά που θα ενταχθούν στα προγράμματα αυτά θα μπορούν να συμμετέχουν στα τμήματα των αθλητικών συλλόγων χωρίς να έχουν καμία οικονομική υποχρέωση απέναντί τους.
 
Προϋποθέσεις Εγγραφής
Η επιλογή των παιδιών θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια που έχει προσδιορίσει το κράτος για την αξιολόγηση του επιπέδου διαβίωσης των οικογενειών.
Ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων ορίζεται η 03/07/2017 και λήξης η 21/07/2017. Την 4η Σεπτεμβρίου 2017  θα αναρτηθεί στο Δημαρχείο, στο Ν.Π.Δ.Δ. και θα κοινοποιηθεί στους αθλητικούς συλλόγους η κατάσταση των παιδιών που θα έχουν επιλεγεί για το πρόγραμμα.
 
Οι αθλητικοί κολυμβητικοί σύλλογοι θα ενσωματώσουν στα τμήματά τους τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για το χρονικό διάστημα:
• από 12-09-2017 έως και 30-07-2018 για την μεγάλη πισίνα και
• από 03-10-2017 έως και 29-06-2018 για την μικρή πισίνα, χωρίς αυτά να επιβαρυνθούν με οποιαδήποτε μορφής συνδρομής (π.χ. αγορά αθλητικών ρούχων ή εξοπλισμού ή εγγραφής). Τα παιδιά θα συμμετέχουν ισότιμα στα τμήματα που θα ενταχθούν και θα συμμετέχουν σε όλες τις ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος. Τα παιδιά δεν θα είναι υποχρεωμένα να εκδώσουν αθλητικό δελτίο.
 
Λόγω της αυξημένης ανάγκης σε διαδρομές και χώρο στη μικρή πισίνα που θα δημιουργήσουν τα επιπλέον παιδιά του κοινωνικού προγράμματος, όσοι κολυμβητικοί σύλλογοι δε συμμετάσχουν στο κοινωνικό πρόγραμμα δεν θα κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων τις ώρες 18:00 έως 20:00.
 
Υποχρεώσεις Γονέων και Κηδεμόνων
Οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση από παιδίατρο για την καλή υγεία των παιδιών να φροντίζουν ώστε οι μικροί κολυμβητές και κολυμβήτριες:
• να φέρουν την κατάλληλη αθλητική περιβολή (μαγιό,σκουφάκι κ.λ.π.),
• να σέβονται τις εντολές και τις υποδείξεις των εκάστοτε προπονητών τους,
• να σέβονται τους κανόνες υγιεινής που εφαρμόζονται στα αποδυτήρια και τους άλλους χώρους της κολυμβητικής πισίνας.
 
Κριτήρια Επιλογής Δικαιούχων
Τα κοινωνικά κριτήρια επιλογής των τελικών δικαιούχων του προγράμματος λειτουργίας παιδικών τμημάτων κολύμβησης, που θα λειτουργήσει ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου και τους Αθλητικούς Κολυμβητικούς Συλλόγους κατά την αθλητική περίοδο 2016-2017, έχουν ως κατωτέρω:
Οικογενειακό Εισόδημα:
α)Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα μ’ ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δύο προστατευόμενα μέλη) μέχρι: 11.520,00€.
β) Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα με δύο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη) μέχρι: 14.400,00€.
γ) Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα με τρία προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη) μέχρι: 17.280,00€.
Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος πέραν των 3, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά €2.880,00€.
Γονέας - κηδεμόνας ΑΜΕΑ
Ανεργία (προηγούνται οι μακροχρόνιοι άνεργοι).
Οικογενειακή Κατάσταση:
α) Μονογονεϊκές Οικογένειες
β) Πολύτεκνες Οικογένειες
γ) Τρίτεκνες Οικογένειες
Κατά την επιλογή των δικαιούχων θα προηγούνται οι αιτήσεις εκείνες που τηρούν όλα τα προαναφερόμενα κριτήρια και δεν έχουν συμμετάσχει στα ανάλογο προγράμματα κολυμβητικής χρονιάς 2015-2016 και 2016-2017.

Οι αιτήσεις υα υποβληθούν στη Γραμματεία του Νομικού Προσώπου, στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...