Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αόριστες απαντήσεις Καμμένου για το μέλλον του Κέντρου Νεοσυλλέκτων της Τρίπολης

Αόριστες απαντήσεις Καμμένου για το μέλλον του Κέντρου Νεοσυλλέκτων της Τρίπολης

Πίσω από αόριστες απαντήσεις κρύβει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Π. Καμμένος το σχεδιασμό του Υπουργείου σχετικά με την προοπτική κλεισίματος ή συνέχισης της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Τρίπολης.
Απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο κ. Καμμένος αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να διαφαίνεται εάν τελικά υπάρχει άδηλο σχέδιο για την αναδιάρθρωση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ή αν το πραγματικό πρόβλημα είναι η προχειρότητα και η έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού.
«Θα επανέλθουμε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε να ενημερωθούμε για τον πραγματικό σχεδιασμό για το ΚΕΝ Τρίπολης», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

“Κατ' αρχήν βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδιοργάνωση δομών των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία αποσκοπεί στην βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους, στον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους και στη βέλτιστη χρησιμοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού τους.
Εν προκειμένω, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, εξετάζοντας σε ρεαλιστική βάση τις επιχειρησιακές του απαιτήσεις, σε συνάρτηση με τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας και τις κοινωνικές επιπτώσεις τους. προσεγγίζει ολιστικά το κρίσιμο Θέμα της κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων οπλιτών.
Υπό το πρίσμα αυτό, κρίθηκε αναγκαίο η κατάταξη των στρατευσίμων να γίνεται πλέον πλησίον των Μονάδων τοποθέτησής τους. Σας διευκρινίζω όμως 6π η συγκεκριμένη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε πρώτη φάση πιλοτικά, ενώ οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, κατόπιν συνολικής αξιολόγησης της δοκιμαστικής αυτής λειτουργίας.
Αναφορικά με την αξιοποίηση των υποδομών, η πρόκληση δεν αφορά μόνο στα ΚΕΝ, αλλά σε αριθμό στρατοπέδων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
Στο  πλαίσιο αυτό, εξετάζονται τρόποι για τη μέγιστη αξιοποίηση των υφισταμένων εγκαταστάσεων, με γνώμονα πάντοτε τον εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών και την επίτευξη οικονομίας κλίμακος.
Το προσωπικό του Στρατού Ξηράς, αποτελώντας τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος του, τυγχάνει πάντοτε της απόλυτης προσοχής της στρατιωτικής ηγεσίας.
Συνεπώς, η όποια επίδραση, από την αναδιάρθρωση της διαδικασίας κατάταξης των νεοσυλλέκτων και της λειτουργίας των ΚΕΝ, επί των στελεχών που υπηρετούν σε αυτά Θα αντιμετωπισθεί σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο καθώς επίσης και την πρέπουσα κοινωνική ευαισθησία.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...