Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ευρωπαϊκοί προορισμοί αριστείας»: Πρόταση από τον Δήμο Τρίπολης για την προβολή της επαρχίας Μαντινείας!

«Ευρωπαϊκοί προορισμοί αριστείας»: Πρόταση από τον Δήμο Τρίπολης για την προβολή της επαρχίας Μαντινείας!

Την υποβολή πρότασης στην πρόσκληση του Υπουργείου Τουρισμού για το Πρόγραμμα “EUROPEAN DESTINATIONS OF EXCELLENCE” – «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» 2016 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Η εισήγηση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης

Η Δ/νση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης σε συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού προτείνει την υποβολή πρότασης, για την προβολή της περιοχή της επαρχίας Μαντινείας, η οποία συγκεντρώνει σημαντική υλική κληρονομιά, η οποία περιλαμβάνει αρχαιολογικούς, ιστορικούς χώρους και μνημεία, μουσεία, θρησκευτικά προσκυνήματα και μνημεία, κτίρια αρχιτεκτονικού ιστορικού ενδιαφέροντος όπως κάστρα, αρχαία θέατρα, αντικείμενα πολιτιστικής αξίας, τεχνουργήματα, συλλογές καθώς και τεκμήρια πάσης φύσεως που αποτελούν προϊόντα της ανθρώπινης δημιουργικότητας τα οποία έχει θεωρηθεί ότι αξίζει να διατηρηθούν για τις επόμενες γενιές και τα οποία έχουν μία ιδιαίτερη σημασία για την αρχαιολογία, την αρχιτεκτονική, την επιστήμη ή την τεχνολογία ενός δεδομένου πολιτισμού και μίας κοινωνίας. Παρόλο η πρόσκληση δεν αφορά την άυλη πολιτιστική κληρονομιά ή χώρους φυσικού κάλλους στο πλαίσιο σύνδεσης, ολοκληρωμένης αξιοποίησης και ανάδειξης της περιοχής μπορούμε να αναφέρουν ότι συγκεντρώνει και χώρους φυσικού κάλλους και εναλλακτικών τρόπων άθλησης.

Επίσης, η περιοχή έχει πλούτο παραδοσιακών δρώμενων και πολιτιστικών διαδρομών όπως και άλλων θεματικών διαδρομών πχ Δρόμοι Κρασιού.

Ο προτεινόμενος προορισμός είναι αναδυόμενος προορισμός και όχι τουριστικά αναπτυγμένος, είναι προσβάσιμος από όλες τις απόψεις και εξασφαλίζει απρόσκοπτη τουριστική εμπειρία. Η διαχείριση της τουριστικής προσφοράς του διασφαλίζει την κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική βιωσιμότητά του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...