Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μία σημαντική ιστορική επέτειος τιμήθηκε στη Μονή Καλτεζών (εικόνες - βίντεο)

Μία σημαντική ιστορική επέτειος τιμήθηκε στη Μονή Καλτεζών (εικόνες - βίντεο)

Εκδηλώσεις έγιναν την Κυριακή, για την 196η επέτειο της Συνελεύσεως και της συγκρότησης της Πελοποννησιακής Γερουσίας (πρώτης Διοίκησης του Επαναστατημένου Έθνους μας, την 26η Μαΐου 1821) στην Ιερά Μονή Καλτεζών.

Η Συνέλευση των Καλτεζών (20 Μαΐου 1821 - 26 Μαΐου 1821) ήταν συνάντηση οπλαρχηγών και προεστών κατά την Επανάσταση του 1821 με σκοπό τη δημιουργία τοπικής πολιτικής αρχής.

Η Πελοποννησιακή Γερουσία,που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μοναστηριού, μετά από πρόσκληση του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ήρθε ως συνέχεια της πρώτης τοπικής συνέλευσης που έγινε στην Καλαμάτα, την 25 Μαρτίου του 1821 και αποτελούσε στην ουσία την πρώτη μεγάλη Πελοποννησιακή Γερουσία και στη θέση του προέδρου ορίσθηκε ο Επίσκοπος Βρεσθένης Θεοδώρητος.

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ακολούθησε τέλεση Αρχιερατικής Επίσημης Δοξολογίας και Επιμνημόσυνης Δέησης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη, Αλέξανδρου, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Καλτεζών, όπου πραγματοποιήθηκε η Συνέλευση και συγκροτήθηκε η πρώτη ελεύθερη Ελληνική Κυβέρνηση της Νεότερης Ελλάδας.

Εκφώνηση του Πανηγυρικού, έγινε από από την κ. Μαρία Κοπίτα, φιλόλογο, ενώ μίλησε και η μοναχή Αικατερίνη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες αρχές, συλλόγους, φορείς, τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και ξενάγηση στους ιστορικούς χώρους της Μονής.

Να σημειωθεί ότι παρούσα στις εκδηλώσεις ήταν η Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης Ελένη Δρακουλάκου. Μάλιστα, δώρισε στην Ηγουμένη της Μονής Βερονίκη, ένα βιβλίο με τους 8.500 Μανιάτες Ήρωες, καταγραμμένοι από τα Ιστορικά Αρχεία του Κράτους, καθώς και τη Σημαία του Αγώνα.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακοί ήταν οι πυροβολισμοί των εκπροσώπων του Δήμου Ανατολικής Μάνης που ήταν στις εκδηλώσεις με τα τουφέκια τους!

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης.

Ανάμεσα σε άλλους, παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν οι βουλευτές Αρκαδίας, Γιώργος Παπαηλιού του ΣΥΡΙΖΑ και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ο Περιφερεειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής.

Επίσης, παρόντες ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Ρουμελιώτης, Γιάννης Κατσίρης, Γιώργος Μπακούρης, Θεόδωρος Ντάνος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Τζιούμης (επικεφαλής παράταξης Τρίπολη Αύριο), Νίκος Τσιαμούλος (επικεφαλής παράταξης Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα), Ηλίας Τότσης (γραμματέας του Δημοτικού συμβουλίου και πρώην Αντιδήμαρχος) Σπύρος Δημόπουλος, Δημήτρης Κοσκινάς (Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου), Πάρις Νίκου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης Παναγιώτης Σκορπίδας, Βασίλης Νάτσης, ο πρώην Δήμαρχος Βαλτετσίου, Νίκος Παπανικολάου, ο πρώην Αντιδήμαρχος, Σταύρος Κουκάκης, ο πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, Βασίλης Χαρμπής και άλλοι.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

7 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Μαϊος 2017 09:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Οταν αναφερομαι στα ιδια και στους ιδιους μιλαω για τους σχολιαστες

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Μαϊος 2017 00:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι ιδιοι και ιδιοι στα ιδια και τα ιδια.

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Κυριακή, 28 Μαϊος 2017 23:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Παυλης ηταν με αυτούς που ηταν! Ο Γιαννακης δεν μας είπατε που ηταν? Για μπάνια απο τωρα? Οσο για τους άλλους τις αντιπολιτεύσεις δεν ασχολείται κανεις.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 28 Μαϊος 2017 20:44 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΗΤΣΟ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

  • Ανωνυμος
    Ανωνυμος Κυριακή, 28 Μαϊος 2017 19:27 Σύνδεσμος σχολίου

    ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ.ΠΑΥΛΗΣ ΜΕ ΤΖΙΟΥΜΗ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ B" ΓΥΡΟΥ ΤΟ 2014.

  • Σύννεφα βλέπω Μητσο
    Σύννεφα βλέπω Μητσο Κυριακή, 28 Μαϊος 2017 19:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Παυλή τι εγινε σήμερα πάλι δεν εμφανίστηκαν
    οι αντιδήμαρχοι και οι αντιδημαρχίνες σου
    στην Συνέλευση των Καλτεζών;
    Μήπως δεν θέλουν να φωτογραφίζονται
    πλέον μαζί σου και κρύβονται;

  • ΦΩΤΗΣ
    ΦΩΤΗΣ Κυριακή, 28 Μαϊος 2017 19:12 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΕΖΙΕΣ.
    ΜΗΤΣΟ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ......

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...