Menu
RSS
Σάββατο, 11/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κόντρα Σμυρνιώτη – Παπαδημητρίου στο facebook για τα αντιπλημμυρικά έργα!

Κόντρα Σμυρνιώτη – Παπαδημητρίου στο facebook για τα αντιπλημμυρικά έργα!

Την απάντηση του Αντιδημάρχου Σωτήρη Παπαδημητρίου προκάλεσε η δημόσια τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη ότι επί δικών του ημερών, ο καθαρισμός του Γαρεάτη από το Στενό μέχρι και την καταβόθρα στο Παρθένι το καλοκαίρι του 2013 απέτρεψε αντίστοιχη με την τραγωδία της Δυτι-κής Αττικής αφού τα νερά βρήκαν εύκολα και γρήγορα διέξοδο προς την καταβόθρα.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Το ότι δε θρηνήσαμε θύματα το 2016 δεν οφείλεται μόνο στο έργο που επικαλείται ο κ. Σμυρνιώτης, το οποίο είναι και με χορηγία. Οφείλεται και σε άλλους παράγοντες. Μεταξύ άλλων, την υπεράνθρωπη προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μαζί με την συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας που απε-γκλώβισαν έγκαιρα και ταχύτατα τους οδηγούς απ' τα αυτοκίνητα καθώς και την άμεση ενεργοποίηση του σχεδιασμού που υπήρχε και υπάρχει σχετικά με την εμπλοκή χωματουργικών μηχανημάτων.
Από' κει και πέρα, η μηδενιστική τακτική εδώ δε χωρά. Μπορεί να πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα, αλλά έχουν γίνει πολλά περισσότερα απ' την προηγούμενη θητεία.
1. Με ενέργειες του Δημάρχου κ. Παυλή εγκρίθηκαν και πραγματοποιήθηκαν εδώ και 2,5 χρόνια προσ-λήψεις χειριστών με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μηχανήματα έργου (τσάπες) είναι σε λειτουργία. Πριν λειτουργούσαν τα δύο. Άρα αυτό αυτομάτως μιλάμε για μεγαλύτερο χρόνο εργασιών.
2. Μετά τις πλημμύρες του 2016 με δικές μας πρωτοβουλίες είχαμε τη συνδρομή του Στρατού με μηχα-νήματα (πρώην ΜΟΜΑ) που και με τη συνδρομή των μηχανημάτων και φορτηγών του Δήμου έγιναν έργα ουσίας στην περιοχή της Τεγέας. Και βέβαια χωρίς καμία χρηματοδότηση για να μπορέσουμε να εντάξουμε και άλλα μηχανήματα.
3. Στην άλλη καταστροφή της Δ.Ε Σκιριτιδας και πιο συγκεκριμένα στις Τ.Κ Βουρβούρων, Αλεποχωρίου, Πηγαδακίων το 2017, όπου έγιναν μεγάλες καταστροφες σε ποτάμια και δρόμους, τάχιστα έγινε αποκα-τάσταση των ζημιών και της βατότητας των δρόμων. Με το σχεδιασχό και την ετοιμότητα που διαθέτει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρίπολης.
4. Αρχες του 2017 προχωρήσαμε σε έναν λεπτομερή καθαρισμό ρεμάτων στην ευρύτερη περιοχή Παλ-λαντίου, Θάνα, Ευάνδρου, Μάκρης. Κάτι που είχε να γίνει χρόνια πολλά.
5. Με την έγκριση πρόσληψης μόνιμων χειριστών που θα γίνει ΑΜΕΣΑ και την απόκτηση δύο πλέον χω-ματουργικών μηχανημάτων, οι τσάπες θα έχουν περισσότερο ωφέλιμο χρόνο εργασιών σε καθαρισμό ποταμιών και ρεμάτων.
Θα μπορούσα να γράψουμε και να πούμε πολλά.... Αλλά όπως έχω πει και σε δημόσιες τοποθετήσεις μου, ο Πολιτική Προστασία δεν είναι χώρος αντιπαραθέσεων. Είναι χώρος συναινέσεων, συμμετοχής και συνεργασίας.

ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ

«Φίλε Σωτήρη ...άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.
Αναφέρομαι σε συγκεκριμένο έργο και απαντάς με απολογισμό της θητείας Παυλή, διανθισμένο και με ΘΑ, στον τομέα των αντιπλημμυρικών και των προσλήψεων.
Συγκαλέστε λοιπόν έστω και τώρα - τον τέταρτο χρόνο της θητείας σας - την κατά νόμο προβλεπόμενη ετήσια, δημόσια και διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μας παρουσιάσετε τον μέχρι τώρα "απολογισμό" του "έργου" σας ώστε να γίνουν και οι αναγκαίες για την ενημέρωση των συμπολιτών μας συγκρίσεις.»

2 σχόλια

  • μητσος
    μητσος Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 18:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιάννη μακάρι να είχαν κάνει οι δικοί σου ο καθένας το 1/10 των εργασιών που έχει κάνει ο Σωτήρης στο Δήμο και τότε να μίλαγες φίλε τώρα κουβέντα άχνα.......

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 15:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιάννη, άντε γεια...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...