Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στην έκθεση τέχνης του FOX συμμετέχει ο φωτογράφος Ηλίας Διαμαντάκος – Ψηφίστε ΕΔΩ!

Στην έκθεση τέχνης του FOX συμμετέχει ο φωτογράφος Ηλίας Διαμαντάκος – Ψηφίστε ΕΔΩ!

To FOX απηύθυνε ένα ανοικτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν αντλώντας έμπνευση από την τηλεοπτική σειρά-φαινόμενο The Walking Dead.

54 καλλιτέχνες εμπνέονται από το “The Walking Dead” και μας παρουσιάζουν την δική τους οπτική στο μετα- αποκαλυπτικό και δυστοπικό κόσμο της σειράς φαινόμενο! Ανάμεσά τους και ο Ηλίας Διαμαντάκος με το έργο του «Συμπόσιο» που μπορείτε να δείτε και να ψηφίσετε ΕΔΩ: http://thewalkingdeadart.fox-greece.gr/site/el/artists/ilias-diamantakos/
Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 15 μέχρι τις 18 Μαρτίου, με μοναδικές παράλληλες δράσεις.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ώρες Λειτουργίας 
Πέμπτη - Παρασκευή 14.00 - 22.00 
Σάββατο - Κυριακή 10.00 - 22.00

Όσοι επισκέπτονται την έκθεση θα μπορούν να ψηφίσουν το αγαπημένο τους έργο μέσω QR codes. Όσοι δεν τα καταφέρουν, μπορούν να ψηφίζουν μέσω του site. Τα τρία έργα με την υψηλότερη βαθμολογία κοινού και κριτικής επιτροπής, θα βραβευθούν!
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης τέχνης έχει αναλάβει η M art. 
H ενέργεια διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με στήριξη από το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, το οποίο λειτουργεί με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συμπόσιο

Ο άνθρωπος παραμένει σε ημιάγρια κατάσταση, δεν έχει εξημερωθεί πλήρως ακόμα. Αυτό το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία και με ποικίλους τρόπους. Αρκεί μια δύσκολη ημέρα στην καθημερινότητα του και αποκαλύπτει κατευθείαν το άγριο ζώο, το τέρας, που κρύβει ρηχά, μέσα του. Στη σύγχρονη κοινωνία η αποξένωση και ο απόλυτος ατομικισμός που ζει, έχουν αγριέψει περεταίρω αυτό το τέρας. Δεν χάνει ευκαιρία να δαγκώσει και να κατασπαράξει οτιδήποτε και οποιονδήποτε, προκειμένου να κυριαρχήσει και να αναρριχηθεί στην κορυφή. Όποια και όπου και αν είναι αυτή. Οι παραδοσιακές άξιες και ιδέες, κάθε καλό και κάθε καλός έχει χαθεί ή στην καλύτερη περίπτωση έχει περικυκλωθεί και από την σαπίλα του σύγχρονου κόσμου και του τρόπου ζωής που αυτός επιβάλει. Πανάρχαιες ιδέες και αντιλήψεις περί αγάπης, αδελφοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ ανθρώπων είναι πια νεκρές και πολλές φορές κακάσχημα νεκραναστημένες από ψεύτικους κήρυκες της πανανθρώπινης αγάπης. Τους οποίους αν πλησιάσεις θα δεις ξεκάθαρα τα σάπια κίτρινα δόντια τους και θα οσμιστείς τα νεκρά χνώτα τους. Οι κήρυκες αυτοί είναι κακοί και αδύναμοι, αυτή η αδυναμία, γεννά μέσα τους ένα τερατώδες, άγριο μίσος. Αυτοί έχουν καταφέρει να πείσουν τον άνθρωπο να θυσιάσει ότι πολυτιμότερο έχει, την ίδια την φύση του.

Ηλίας Διαμαντάκος

Φωτογράφος

Το όνομά μου είναι ο Ηλίας Διαμαντάκος γεννήθηκα το 1986 στη Σπάρτη της  Λακωνίας  από  οικογένεια φωτογράφων. Με κέρδισε  η φωτογραφία από πολύ νεαρή ηλικία με την οποία τελικά ασχολήθηκα. 
Σπούδασα σε μία από τις κορυφαίες σχολές φωτογραφίας  την Ακαδημία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας "Leica Academy".
Έχω παρακολουθήσει μαθήματα από εξέχοντες καλλιτέχνες όπως: Τάκης Ντεβελίδης, Βασίλης Μακρής, Κώστας Κορωναίος, Γιάννης Μπεχράκης (Reuters), Γιώργος Κούκος και άλλοι. Θεωρώ μεγαλύτερους δασκάλους μου Robert Capa και Sebastiao Salgado.
Το αγαπημένο μου είδος  είναι η βιομηχανική και αρχιτεκτονική φωτογραφία και όπως.
Σήμερα διδάσκω δωρεάν σε ένα χώρο  τέχνης που ονομάζεται "ΜΙΚΡΟΒΙΟ" στην Καλαμάτα. Παράλληλα διδάσκω στο ιδιωτικό σχολείο «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» στο Ναύπλιο.
Από το 2015 είμαι συν-δημιουργός και μέλος της ομάδας 641 SIX FOR ONE PHOTOGRAPHY που προσεγγίζει  αθλητικές εκδηλώσεις καλλιτεχνικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...